Amenzi în valoare de 93.000 lei aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Satu Mare în luna mai

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pe parcursul lunii iunie 2021, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat un număr total de 72 acțiuni de inspecţie/control și au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 93.000 lei.

Dintre cele 72 acțiuni, 11 au fost planificate la obiective care fac obiectul Directivei Europene privind Emisiile Industriale, 22 acțiuni planificate tematice la punctele de trecere a frontierei și 39 de inspecții neplanificate, după cum urmează:

- 20 controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu;

- 1 control de verificare a respectării condiţiilor impuse în actele de reglementare; 

- 2 pentru verificarea realizării măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare;

- 14 controale efectuate în urma unor sesizări, pentru verificarea aspectelor semnalate;

- 2 acțiuni de autosesizare; 

garda mediu sm1

Principalele acțiuni de inspecție au vizat modul de respectare al prevederilor legale vizând evacuarea apelor uzate, a modului de funcționare a stațiilor de epurare municipale, orășenești și comunale, gestionarea deșeurilor, respectiv identificarea zonelor cu depozitări ilegale de deșeuri. Pentru obiectivele verificate care intră sub incidența I.E.D. s-a urmărit conformarea activităților cu cerințele autorizației integrate de mediu. Au mai fost efectuate verificări la obiectivele finalizate prin fonduri europene, pentru stabilirea modului de conformare la cerințele actelor de reglementare emise pentru proiectele respective.

În urma acestor controale, au fost aplicate 35 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 93.000 lei. Principalele neconformități au fost identificate în domeniul gestiunii deșeurilor.

garda mediu sm2

În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate.

În această perioadă, pe întreg teritoriul județului, se vor desfășura acțiuni de verificare a stării de salubrizare la nivelul autorităților administrației publice locale, a modului de funcționare a sistemelor de colectare separată a deșeurilor. De asemenea se vor efectua verificări privind măsurile luate de către persoanele fizice și juridice pentru prevenirea, combaterea și distrugerea buruienii ambrozia.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii