Primarul Kereskényi Gábor, nemulțumit de numirile făcute de inspectorul școlar general: ”Să ia mâna de pe învățământul sătmărean!’’

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primarul Kereskényi Gábor a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu i se pare normal că ”printr-o simplă decizie a inspectorului școlar general, se schimbă directorii pe criterii politice”.

“Nu îmi place să mă ascund după degete, dar știm că aceste proceduri de numiri sunt făcute pe criterii care nu țin de procesul educațional… poate sunt criterii politice, poate alte criterii, dar mai puțin criterii profesionale. Acest lucru a fost cel mai accentuat în acest an. Nu mi se pare normal că printr-o simplă decizie a inspectorului școlar general, se schimbă directorii pe criterii politice”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

Concret, primarul Kereskényi Gábor a prezentat o sesizare din partea colectivului profesoral de la Liceul cu Program Sportiv, unde directorul a fost schimbat. Primarul a precizat că va face verificări cu privire la cele semnalate de profesori de la LPS și va sesiza celelalte instituții abilitate să facă aceste verificări.

”Astăzi am primit o sesizare din partea colectivului profesoral de la Liceul cu Program Sportiv, unde și eu am aflat cu mare mirare că fostul director, Dorel Ziman, a fost schimbat. Un manager care a avut rezultate profesionale și a îndeplinit toate criteriile de performanță, a avut proiecte comune cu municipalitatea (reabilitarea Bazei Sportive Dinamo), a fost înlăturat în condiții dubioase. Am și verificat veridicitatea celor scrise de profesori - până la data limită de depunere a dosarelor a fost depus doar dosarul domnului Ziman, dar a fost numit un alt director, nici măcar din acea unitate de învățământ. Nu mi se pare normal”, a declarat Kereskenyi Gabor.

La final, primarul a transmis și un mesaj inspectorului școlar general, precizând, de asemenea, că va solicita parlamentarilor sătmăreni modificarea legislației.

”Vreau să formulez un mesaj foarte clar către doamna inspector școlar general - să ia mâna de pe învățământul sătmărean, pentru că nu putem să ne jucăm cu viitorul copiilor noștri, nu putem promova persoane care nu au nici vechime în funcții de conducere și sunt cu pregătire profesională dubioasă, pusă sub semnul întrebării. Nu este ok acest lucru (…) Nu mi se pare normal ca unitățile administrativ-teritoriale să nu fie consultate deloc, nici măcar informal în această procedură de numire, drept pentru care voi solicita, nu numai grupului parlamentar UDMR, ci voi solicita și de la ceilalți parlamentari, să opereze o modificare legislativă în acest sens (…) Nu este normal ca aceste numiri să depindă doar de pixul inspectorului școlar general”, a mai spus primarul municipiului Satu Mare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii