HARTĂ Județul Satu Mare, în topul localităților care au trecut de 6 la mie incidență Covid-19, pragul de școală online

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

11 localități din România sunt, la momentul actual, la o rată de incidență peste 6 la mia de locuitori, potrivit harții interactive a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, dezvoltată de o echipă de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei. 

Școala începe, pentru elevi, luni, 13 septembrie. În aceste localități (cu incidență Covid-19 peste 6 îmbolnăviri la mia de locuitori), dacă și mâine rata de incidență este egală sau mai mare, școlile ar organiza orele, săptămâna care vine, în sistem online, potrivit regulilor oficiale de funcționare a școlilor.

Este vorba despre două localități în județul Arad, una în Dolj, șase în Satu Mare, una în Sălaj și una în Teleorman.

 

În cazul localităților din Satu Mare se poate vedea că sunt apropiate, iar în ultima săptămână de la 3 localități, numărul celor în care rata a trecut de 6.

 

Trecerea la școala online se face atunci când localitățile trec de pragul 6 ‰, conform regulilor pentru începerea anului școlar 2021-2022 anunțate ieri de miniștrii Educației și Sănătății și prevăzute într-un ordin comun. De menționat că doar creșele și grădinițele ar funcționa în format fizic în acest caz, până la declararea carantinei în localități.

 

Potrivit regulilor pentru deschiderea școlii, vineri, 10 septembrie, va fi ziua în care se vor decide scenariile în care încep cursurile pentru fiecare localitate. Săptămânal, în ziua de vineri, se iau în considerare ratele de incidență din orașe și pe baza lor se hotărăște scenariul de funcționare al fiecărei școli.

 

Comuna Dezna din județul Arad are o rată de incidență de 6,2 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 16,68%, confirmată pe 5 august anul acesta.

Comuna Ignești din județul Arad are o rată de incidență de 10,16 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 6,85%, confirmată pe 5 august anul acesta.

Comuna Bechet din județul Dolj are o rată de incidență de 7,95 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 13,49%, confirmată pe 5 august anul acesta.

Comuna Bixad din județul Satu Mare are o rată de incidență de 6,74 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 7,59%, confirmată pe 5 august anul acesta.

Comuna Bătarci din județul Satu Mare are o rată de incidență de 6,32 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 6,14%, confirmată pe 5 august anul acesta.

Comuna Cămărzana din județul Satu Mare are o rată de incidență de 7,81 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 1,02%, confirmată pe 5 august anul acesta.

Comuna Gherța Mică din județul Satu Mare are o rată de incidență de 8,41 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 2,47%, confirmată pe 5 august anul acesta.

Comuna Turț din județul Satu Mare are o rată de incidență de 6,72 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 5,95%, confirmată pe 5 august anul acesta.

Comuna Târșolț din județul Satu Mare are o rată de incidență de 10,1 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 5,26%, confirmată pe 5 august anul acesta.

Comuna Șimișna din județul Sălaj are o rată de incidență de 6,82 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 19,89%, confirmată pe 5 august anul acesta.

Comuna Beuca din județul Teleorman are o rată de incidență de 6,56 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 16,24%, confirmată pe 5 august anul acesta.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii