Nouă morți în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un incendiu a izbucnit, astăzi, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. A fost activat planul roșu de intervenție. O parte dintre pacienții au fost scoși pe geam.

”Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, în această dimineaţă se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. Confirmam că sunt persoane decedate. Numărul acestora va fi comunicat în conferinţa de presă”, a transmis Ministerul Sănătăţii. 

Sursa citată a precizat că toţi pacienţii vor fi transferaţi  la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la un spital mobil ISU. 

”La solicitarea ministrului interimar al Sănătăţii, au fost activate de către DSP Constanţa şi unitatile sanitare din Medgidia şi Mangalia, în caz de nevoie. În acest moment,  echipele sunt în misiunea de intervenţie”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii. 

Reprezentanţii IGSU au transmis că, până la acest moment, 50 de persoane au fost evacuate şi transferate la alte unităţi spitaliceşti.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii