ITM Satu Mare | Angajatori din Satu Mare amendați cu 80.000 lei pentru muncă la negru

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectorii ITM Satu Mare au aplicat, în luna septembrie, sancțiuni contravenționale de 80.000 lei angajatorilor care au fost depistaţi că foloseau persoane fără contracte de muncă încheiate anterior începerii activității, respectiv fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților, se arată într-un comunicat de presă remis luni de Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare.

Cu ocazia celor 68 de controale efectuate în cursul lunii septembrie la angajatorii din domeniile de activitate Construcții, Fabricarea produselor de brutărie și produselor făinoase, Protecție și gardă, Întreținerea și repararea autovehiculelor, au fost identificați trei angajatori folosind munca nedeclarată, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în sumă totală de 80.000 lei, din care 40.000 lei pentru primirea la muncă a unor persoane fără contract individual de muncă încheiat anterior începerii activității și respectiv 40.000 lei pentru primirea la muncă a  unor persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității.

Pentru încălcarea altor prevederi ale Codului Muncii au fost aplicate 24 sancțiuni (19 amenzi în valoare totală de 10.800 lei și 5 avertismente). 

Pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților în format electronic au fost aplicate 6 sancțiuni (2 amenzi însumând 1.300 lei și 4 avertismente) și s-au dispus 14 de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 66 de controale în cursul lunii septembrie 2021, fiind constatate 106 deficiențe (neconformități față de prevederile legale). Au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale (3 amenzi în valoare totală de 3.000 lei și 103 avertismente). Au fost dispuse 106 măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate. 

În cursul lunii septembrie au fost comunicate (de către angajatori) 10 evenimente (cercetate conform legii de către angajatori, dosarele de cercetare urmând a fi avizate de către ITM).

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii