gotec

Aniversare. 83 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România

Cei 83 de ani trecuţi de la înfiinţare şi până în zilele noastre sunt dovada faptului că specialiştii sătmăreni
de Protecţie Civilă, au arătat profesionalism, manifestat în numeroase situaţii de urgenţă pentru: înlăturarea muniţiei rămase neexplodate din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, alunecări de teren, incendii, inundaţii, accidente tehnologice şi alte împrejurări similare, însumând prin acestea protejarea populaţiei şi a bunurilor materiale, dealtfel, trecutul ne pune la dispoziţie numeroase situaţii de acest fel.
În zilele noastre, specialiştii protecţiei civile se preocupă de creşterea capacităţii operaţionale şi de reacţie în situaţii de urgenţă, pentru a asigura cu promptitudine şi profesionalism protecţia comunităţilor şi salvarea persoanelor afectate de dezastre naturale şi calamităţi, sprijinirea persoanelor sinistrate şi restabilirea stării de normalitate.

Evenimentul a fost sărbătorit în cursul zilei de azi, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ”al Judeţului Satu Mare, prin desfăşurarea unor festivităţi dedicate Zilei naţionale a Protecţiei Civile la Filarmonica de Stat Dinu Lipatti Satu Mare. Bucuria a fost cu atât mai mare, cu cât am avut deosebita plăcere de a-i avea ca invitaţi de seamă: prefectul judeţului Satu Mare, domnul Radu Bud, primarul judeţului Satu Mare, domnul Dr. Dorel Coica, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, domnul Ştef Mihai-Adrian, două delegaţii din cadrul Instituţiilor de Pompieri: una din Szabolcs Szatmar Bereg, Ungaria iar cea de-a doua, din Ujgorod, Ucraina. Nu au lipsit nici şefii Instituţiilor militare sătmărene, alături de alte oficialităţi din conducerea unor instituţii importane ale judeţului nostru.

Totodată, în cadrul evenimentului, a avut loc şi festivitatea de avansare în grad, înainte de termen, a cinci cadre militare, ofiţeri şi subofiţeri, care au primit astfel recunoaşterea abnegaţiei faţă de profesia nobilă pe care şi-au ales-o.

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, au fost avansaţi în gradul de căpitan doi ofiţeri: Lt. Bogdan Anne-Marie şi Lt. Zamfirache Marieta Vasilica. Prin ordin al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a fost înaintat în gradul de plutonier adjutant şef, Borsoszki Claudiu, iar în plutonier adjutant: plt.maj.Gorbe Alexandru şi plt.maj.Moisa Vasile Florin.

Demne de aminit sunt şi rezultatele, obţinute la concursurile sportive organizate cu ocazia Zilei Protecţiei Civile, concretizate în următorul clasament:
Locul I - INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ SATU MARE
Locul II - CENTRUL MILITAR JUDEŢEAN SATU MARE
Locul III - INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN SATU MARE

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii