DSVSA Satu Mare | 34 focare de Pestă Porcină Africană active în 6 localități din județ

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La această dată, în județul Satu Mare sunt active 34 focare Pestă Porcină Africană, în localitățile Beltiug, Turț, Gherța Mare, Gherța Mică, Odoreu și Silvaș. În acest an, în județul Satu Mare au fost stinse trei focare de Pestă Porcină Africană.

”În această perioadă, conform programului de activitate stabilit, au fost verificate condițiile de biosecuritate, zoo igienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide”, a transmis DSVSA Satu Mare.

În această perioadă, DSVSA Satu Mare monitorizează statusul de sănătate al păsărilor domestice șial celor sălbatice, care reprezintă rezervorul natural de virus al Gripei Aviare.
Toate acestea sunt din cauza creșterii riscului epizootic cu privire la gripa aviară înalt patogenă, care evoluează în Ungaria și unde până în prezent au fost confirmate 53 focare de boală, asociat cu depistarea la finele anului 2021, a unui focar primar de gripă aviară înalt patogenă, situat la mai puțin de 10 km de granița de vest a României, în localitatea Biharugra din județul Bekes, districtul Sarkad – Ungaria, a cărui zonă de supraveghere, stabilită în conformitate cu prevederile Reg. 687/2020, cuprinde un număr de  localități din județul Bihor, aflat în granița cu județul Satu Mare.
DSVSA Satu Mare, a intensificat frecvența controalelor oficiale, pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel  internațional a gripei aviare înalt patogene.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii