Timp de trei luni, prețul carburanților la pompă va fi compensat cu 50 bani/litru

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul României, Nicolae Ciucă, a prezentat astăzi schema de compensare a prețurilor la carburanți. Soluția de compensare este o sumă fixă de 50 de bani care ”se va aplica direct la pompă”.

”În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă și Guvern, între Guvern și populație precum și mediul de afaceri am luat decizia să aplicăm această măsură – o măsură care a fost doptată și de alte țări – Spania și Franța. Este o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului, cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră”, a transmis Nicolae Ciucă.

 

”Prețul carburanților va scădea. Am identificat soluția optimă împreună cu specialiștii și o vom aplica cât de repede posibil. Protejăm, astfel, cetățenii, firmele și economia de creșterea prețurilor la combustibili, dar și de efectul inflaționist al acestor majorări din ultima perioadă. 

Prețul de la pompă va fi compensat cu 50 de bani, sumă care se va regăsi pe bonul fiscal al achiziției. Valoarea totală alocată pachetului este de 2 miliarde lei, iar jumătate din sumă va fi decontată de stat printr-un mecanism implementat între distribuitori și ministerul de resort, pentru o durată de trei luni.

Totodată, consumatorii vor fi protejați de majorări nejustificate de prețuri și prin ordonanța de combatere a efectelor speculative, pe care Guvernul a adoptat-o deja. 

De asemenea, rămâne în vigoare schema de ajutor de stat pentru compensarea creșterii prețului la combustibili, care vine în sprijinul companiilor de transport rutier (mărfuri și persoane).

Foarte important - măsurile pe care le luăm, pentru ca în următoarele trei luni prețul carburanților să scadă, nu afectează în niciun fel bugetul de investiții. Guvernul va păstra ținta de 7% din PIB alocată investițiilor, respectiv 88 de miliarde de lei”, a mai transmis premierul.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii