davis banner

Pompierii sătmăreni vor transporta apă către populația afectată de secetă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit azi în ședință pentru a adopta o serie de hotărâri.

Printre altele, a fost adoptată o Hotărâre  privind efectuarea transporturilor de apă  către populația afectată de secetă,  în baza rapoartelor operative întocmite de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare sunt stabilite  atribuții și către Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență  de la nivelul unităților administrative-teritoriale.
Dacă va fi necesar, transporturile de apă către populația afectată de secetă se vor efectua cu mijloacele din dotarea UAT-urilor, respectiv autospeciale de stingere a incendiilor, autocisterne sau altele asemenea, ale operatorilor economici care au în dotare astfel de mijloace sau,  în funcție de situație,  în sprijin poate participa Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare cu mijloacele din dotare. 
Comitetele Locale pentru Situații de Urgență (CLSU) împreună cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare și operatorul de apă local vor stabili sursele de alimentare a mijloacelor de transport a apei  și punctele de distribuție a apei la nivelul fiecărei localități. Sursele de alimentare pot fi rețelele de hidranți sau surse de apă fără presiune.
Tot în cadrul ședinței de astăzi s-a stabilit mecanismul de raportare zilnică a datelor relevante pentru monitorizarea efectelor tipului de risc  temperaturi extreme către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii