Mobilizare pentru stoparea furtului de lemne. Amenzi de 33.000 lei și peste 280 mc de material lemnos confiscat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Polițiștii din structurile de ordine publică, investigare a criminalității economice, transporturi, rutier, respectiv Biroul pentru protecția fondului forestier și piscicol din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Satu Mare, Ocolului Silvic Satu Mare, Ocolului Silvic Ardud RA și Gărzii de Mediu Satu Mare au desfășurat o acțiune, în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite și eliminarea vulnerabilităților în domeniile specifice exploatării, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. 

Scopul acțiunii a fost acela de asigurare a integrității fondului forestier și combatere a ilegalităților din domeniul silvic, prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională și penală și verificarea instalațiilor de debitat lemn rotund, a depozitelor de material lemnos, a târgurilor și piețelor. 

Ca urmarea a desfășurării activităților, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 33.000 lei.

Totodată, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării cantitatea de 288,13 metri cubi de material lemnos, de esență fag, brad, cer, gorun și salcâm.

controale hoti lemne 1

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii