Câinele de serviciu CORA a descoperit 7.000 pachete cu țigări ascunse printre canapele

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit, la ieșirea din țară, într-un autotren, aproximativ 7.000 pachete cu țigări.

La controlul fizic al camionului a fost folosit câinele de serviciu CORA, special antrenat pentru detectarea produselor din tutun care a descoperit că marfa era ascunsă în semiremorca automarfarului care transporta, conform documentelor, colete cu canapele tapițate, destinate unei firme din Marea Britanie.

Țigările au fost confiscate, autovehiculul indisponibilizat, iar șoferul este cercetat pentru contrabandă. 

Joi, 29 septembrie, în jurul orei 17:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din România un maramureșean în vârstă de 39 ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă. Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta colete cu canapele tapițate, de la o firmă din Sighetu Marmației către o societate comercială din Marea Britanie. La controlul de frontieră, efectuat în comun cu autoritățile maghiare, polițiștii de frontieră au folosit și câinele de serviciu CORA, câine special antrenat pentru detectarea produselor din tutun.

Cu ocazia controlului fizic, polițiștii de frontieră au observat o fisură a cablului de siguranță în zona din spatele cabinei. În interiorul semiremorcii, disimulate în cutii de carton printre coletele cu canapele tapițate, au fost descoperite 6.997 pachete cu țigări de diferite mărci. 

Șoferul a declarat că el nu știa nimic despre existența coletelor cu țigări în ansamblul rutier pe care îl conducea. Bărbatul susține că el doar a preluat camionul încărcat pentru a-l conduce până la destinație, în Marea Britanie. Marfa, în valoare de 167.928 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, autovehiculul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor, iar conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Echipajul canin format din polițist de frontieră și câinele de serviciu CORA face parte din colectivul Sectorului Poliției de Frontieră Petea de la începutul acestei luni când, la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivelor de acțiune și control la frontiera cu Ungaria, atât la controlul de frontieră (în punctele de trecere a frontierei), cât și la supravegherea frontierei de stat (pe frontiera verde).

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii