Dosare penale și amenzi de 60.000 lei în urma controalelor la balastierele din județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe parcursul anului 2022, în urma controalelor efectuate la balastierele din județul Satu Mare, comisarii din cadrul Comisariatului Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu au aplicat amenzi în valoare de 60.000 lei și au identificat fapte de natură penală pentru care au fost sesizate autoritățile competente pentru soluționare.

amenzi garda de mediu 2022 1

Astfel, în baza tematicilor de control și a planurilor de acțiune, comisarii din cadrul Comisariatului Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu au efectuat 26 de acțiuni de inspecție și control la operatorii care desfășoară/au defășurat activități de extracție a pietrei, balastului și nisipului din județul Satu Mare. Controalele au vizat, în principal, existența actelor de reglementare deținute pentru activitățile desfășurate, verificarea respectării condițiilor prevăzute în acestea, urmărirea modului de realizare a măsurilor stabilite  cu ocazia inspecțiilor anterioare, verificarea modului de gestionare a deșeurilor.

amenzi garda de mediu 2022 2

În urma controalelor au fost identificate neconformități pentru care au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 60.000 lei.

În patru cazuri au fost identificate fapte de natură penală pentru care au fost sesizate autoritățile competente pentru soluționare.

amenzi garda de mediu 2022 3

amenzi garda de mediu 2022 4

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii