gotec

Rugăciune pentru Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Local au organizat joi, 19 ianuarie ,”Rugăciune pentru Satu Mare”, eveniment care se află la cea de-a III-a ediție.

”Rugăciune pentru Satu Mare” își propune să aducă împreună oameni din confesiuni diferite care sunt uniți de același crez, aceeași dorință de a face din comunitatea noastră o lume mai bună.

În acest an, evenimentul a început cu programul oferit de grupul vocal Artemis, care i-a încântat pe cei prezenți cu două piese gospel, după care primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a deschis evenimentul. 

”Trăim vremuri grele și instabile. După ce am ieșit din pandemie ne-am lovit de greutățile generate de războiul din Ucraina: criza energetică și creșterea prețurilor. 

Ne-am adunat azi aici să ne rugăm pentru municipiul Satu Mare, dar și să ne rugăm pentru pace. Ne rugăm pentru ca frații noștrii din Ucraina, din Zakarpattia și Bucovina de Nord, să trăiască în pace! 

În aceste momente de cumpănă, rugăciunile și gândurile voastre bune contează enorm pentru noi. 

Rugăciune pentru Satu Mare a ajuns la ediția a III-a și îi mulțumesc prietenei noastre Lilla care a avut această frumoasă inițiativă și pentru că este sufletul acestui minunat eveniment.

Să ne ajute Dumnezeu să îi aducem în fiecare an împreună pe toți cei care fac parte din confesiuni diferite, partide diferite, dar sunt uniți de același crez comun, aceeași dorință de a face din comunitatea noastră o lume mai bună. 

Să ne rugăm împreună pentru orașul nostru, pentru toți sătmărenii. Pentru ca prin rugăciune, dar mai ales prin faptele noastre să facem din orașul nostru locul unde să ne simțim Acasă!”, a transmis primarul municipiului Kereskényi Gábor, înainte ca fiecare reprezentant al cultelor religioase să ia cuvântul. 

La Rugăciunea pentru Satu Mare au participat din partea Episcopiei Romano-Catolice Pr. Hársfalvi Ottó- vicar general, arhidecan, paroh, din partea Protopopiatului Ortodox Satu Mare, preotul paroh Ioan Dobrican, protopopul greco-catolic român Dumitru Roman, protopopul Pallai Béla și preotul paroh Pallai Béla din partea Protopopiatul greco-catolic maghiar, preot Rácz Ervin Lajos, director general al Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului,  pastorul Danciu Ioan de la Biserica Penticostală, pastorul Kovács József din partea Bisericii Baptistă, preotul Pálffy Anna Mária din partea Bisericii Unitariane și preotul Illyes Sandor din partea Bisericii Evanghelice. 

De asemenea, au mai participat consilieri locali, parlamentari, reprezentanții instituțiilor publice din municipiu, reprezentații ONG-urilor care s-au implicat în ajutorarea orașelor înfrățite din Ucraina și a refugiaților. 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii