A fost votat bugetul local pentru anul 2023. Primarul Kereskenyi: ”Avem buget record de investiţii”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii locali au votat în şedinţa de joi bugetul local pentru anul 2023. Primarul Kereskenyi Gabor a declarat că este un buget record pentru investiţii.

 “Avem un buget axat, ca de fiecare dată, pe investiții asigurate din fonduri europene, guvernamentale şi locale, un buget care va asigura şi buna funcționare a serviciilor publice pe care municipiul Satu Mare le oferă cetățenilor. Bugetul general este de 573.179.856 lei, cu 150.000.000 mai mare decât anul trecut. Avem un buget record de investiţii, pentru dezvoltare, un buget de 295.155.736 lei”, a spus primarul Kereskenyi Gabor.
Primarul a enumerat prioritățile municipiului Satu Mare din acest an, anunțând că infrastructura rutieră rămâne o prioritate pentru municipalitate.
”Continuăm reabilitarea străzilor și trotuarelor (peste 40 de străzi, cele mai importante fiind Botizului, Brătianu, Muncii, Uzinei).Ne dorim să finalizăm reabilitarea Centrului Vechi, pista de biciclete care începe de pe Drumul Botizului până la Cap Pod Golescu; pasajul pietonal peste râul Someș, finalizarea Grădiniței nr. 7, a Centrului de Excelență, a Grupului Școlar Forestier ”C-tin Brâncuși” și amenajarea Parcului Cubic” a exemplificat primarul.
Vor fi achiziționate 17 autobuze electrice, va fi extins iluminatul public în parcările modernizate din Carpați II și Micro 17 și vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă și canalizare menajeră în zona Bercu Roșu.
De asemenea, primarul a anunțat că vor fi modernizate mai multe străzi de pământ, vor fi reabilitate termic 533 de apartamente prin PNRR, și se demarează construcția a două creșe.
Mai mult, peste câteva zile Primăria va scoate la licitație proiectarea și execuția celor două parcări etajate de pe străzile Kogălniceanu și Decebal.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii