Peste 2,7 milioane de cetățeni din Nord-Vestul României vor avea acces la serviciile oferite de instituțiile publice

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Președintele Consiliului Județean Satu Mare a semnat astăzi ”Acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest”.

Cloud-ul Regional va asigura comunicarea între bazele de date ale fiecărei instituții publice din județele partenere (SM; BH; MM; BN; SJ), va crește atât calitatea serviciilor publice cât și accesibilitatea serviciilor de e-guvernare. 
Peste 2,7 milioane de cetățeni din Nord-Vestul României vor avea acces la serviciile oferite de instituțiile publice, fără a mai fi necesar să se deplaseze la instituții sau să stea la coadă la ghișee.
De beneficiile proiectului se vor bucura nu doar locuitorii județului Satu Mare, ci și cetățenii stabiliți în diaspora. Aceștia vor putea să obțină online documentele de care au nevoie de la instituțiile publice, fără a mai trebui să vină în țară pentru a-și procura aceste documente.
În prezența ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ioan Marcel Boloș, documentul fost semnat de președinții Ilie Bolojan (CJ Bihor), Ionel Bogdan (CJ Maramureș), Emil Radu Moldovan (CJ Bistrița-Năsăud), Dinu Iancu Sălăjanu (CJ Sălaj), respectiv Ionel Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.
Proiectul are o valoare de 60 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Regional Nord-Vest. 30 de milioane de euro sunt pentru partea de Cloud Regional, restul - pentru realizarea părții de software.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii