Bărbat din Crucișor prins beat la volan. Polițiștii au aplicat 150 de sancțiuni și au ridicat șapte permise de conducere într-o singură zi

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare organizează frecvent acţiuni în scopul determinării participanților la traficul rutier, să respecte regulile de circulaţie.

În cursul zilei de sâmbătă, 4 februarie, polițiștii rutieri sătmăreni au continuat activitățile preventive, de această dată având ca obiectiv principal pe cel al depistării conducătorilor auto, care nu respectă regimul legal de viteză și conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
 
Astfel, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 37.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 7 permise de conducere.
Astfel, polițiștii din cadrul Secției  Poliție Rurală Valea Vinului au depistat, în trafic, pe raza localității Crucișor,  un bărbat, din aceeași localitate, care conducea un autoturism, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
 
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 
 
Zilnic, polițiștii rutieri sunt la datorie pe drumurile publice din județ, efectuând verificări în trafic, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.
 
În cadrul activităților, polițiștii reamintesc conducătorilor auto că este necesar să adopte o conduită preventivă la volan, să respecte regimul legal de viteză, întrucât nerespectarea vitezei legale reprezintă principala cauză generatoare de accidente rutiere grave.
 
Totodată, reamintesc faptul că efectul consumului de alcool/droguri/substanţe psihoactive, crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza.
 
Astfel, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic, să adopte un comportament responsabil, să circule prudent și cu viteze adaptate condițiilor de trafic  şi să respecte normele rutiere, în vigoare.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii