Hartă | Cele mai sigure și cele mai periculoase zone din România, în caz de seism puternic. Unde se află județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prin intermediul unei hărți, specialiștii din cadrul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP) au arătat care sunt cele mai periculoase și cele mai sigure zone din România în caz de cutremur.

Potrivit datelor, județul Satu Mare se află într-o zonă sigură în caz de seism puternic. 

Astfel, potrivit istoricului seismografic, printre cele mai sigure județe din țară în caz de cutremur puternic se află Timiș, Caraș Severin, Satu Mare, Constanța, precum și granița dintre județele Suceava și Maramureș. Aproape la fel de sigure sunt zonele cuprinse între Oradea, Cluj, Deva și Bistrița.

O altă zonă sigură în caz de seism major se află între județele Sibiu și Brașov, care sunt încadrate la risc seismic mediu. De asemenea, printre județele cu risc mediu se mai numără Târgu Mureș, Piatra Neamț și Suceava.

Cele mai periculoase zone pentru locuitori, în caz de cutremur

Potrivit statisticii INFP, cele mai periculoase zone pentru locuitori, în caz de cutremur, sunt București, Ploiești, Buzău, Focșani sau Iași și toate zonele cuprinse între ele, urmate în topul intensității de Roman, Bacău, Pitești, Giurgiu și toate zonele din acest perimetru.

De asemenea, în zonele cu risc intermediar se mai află și Cernavodă și Tulcea.

Numeroase clădiri vechi aflate în zonele marcate cu roșu pe hartă nu ar rezista mișcărilor seismice foarte puternice. În cele mai multe dintre acestea sunt centre comerciale sau instituții ale statului.

Acest lucru înseamnă că, în cazul unui cutremur puternic, cum a fost cel din Turcia, ar exista multe victime.

harta seism

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii