Fostul manager de la Spitalul Malaxa Florin Secureanu va fi încarcerat la Penitenciarul Satu Mare Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul manager de la Spitalul Malaxa Florin Secureanu va fi încarcerat la Penitenciarul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Florin Secureanu, fostul manager de la Spitalul Malaxa, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni cu executare pentru abuz în serviciu. 

Astăzi, 8 mai, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 58 de ani.
Curtea de Apel București a emis pe numele acestuia un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, sentință rămasă definitivă prin decizia din 8 mai 2023.
În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, bărbatul a fost depistat, în urmă cu o oră, la locuința sa din localitatea Jibou.
Acesta va fi introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, urmând a fi transferat la Penitenciarul Satu Mare, în vederea executării pedepsei la care a fost condamnat.”
Florin Secureanu, fostul manager de la Spitalul ”Nicolae Malaxa” din București, a fost condamnat luni de Curtea de Apel București la 3 ani și 8 luni cu executare pentru abuz în serviciu. Decizia judecătorilor este definitivă.
În primă instanță, el fusese condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare de Tribunalul București.
Procurorii DNA susțin că Secureanu și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București și ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăți în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de celălalt inculpat.
Concret, banii respectivi ar fi fost achitați atât în contextul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale) cât și pentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție, se arată în comunicatul DNA.
Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii