Alte 17 autobuze electrice și stații de încărcare vor fi achiziționate de Primăria Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria Satu Mare a semnat contractul privind achiziția din fonduri europene a 17 autobuze electrice marca Karsan. 

Astfel, se vor achiziționa din fonduri europene 17 autobuze electrice marca Karsan, din care 14 autobuze electrice cu lungimea de aproximativ 12 m și 3 autobuze cu lungimea de 18 m. Acestea vor fi însoțite de 6 stații de încărcare rapidă și 17 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice. 
Valoarea contractului este de 64.2 milioane lei și este finanțat prin PNRR. Primăria Municipiului Satu Mare a cumpărat în ultimii șase ani 28 de autobuze noi. Odată cu achiziția de autobuze electrice, întreaga flotă de transport public care circulă în Satu Mare va fi reînnoită. 
17 autobuze electrice plus 23 stații de încărcare, dintre care șase rapide, vor fi livrate până la finalul anului. În ultimii șase ani am înnoit flota de mijloace de transport, autobuzele învechite şi uzate au fost înlocuite cu un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor. Din 2006, Primăria nu mai cumpărase nici un autobuz nou!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.
Specificații tehnice:
Autobuzele electrice de 8 metri au câte două uși (ușa a doua dublă), podea joasă integral, rampă acces persoane cu dizabilități, capacitate de 53 călători, dintre care 16 pe scaune, suspensie cu înclinare la bordură, aer condiționat, computer de bord pentru managementul rutei, două validatoare contactless, panouri electronice pentru afișare destinație. De asemenea, autobuzele sunt prevăzute cu sistem de supraveghere video exterior/interior autobuz (șapte camere video/vehicul), sistem automat de numărare a pasagerilor, sistem de diagnosticare și colectare a parametrilor de funcționare a vehiculului, sistem audio și de comunicație șofer – dispecerat. Ele sunt dotate cu motor electric de tracțiune de putere nominală 120 kW, sistem de recuperare a energiei la frânare și baterii de tracțiune cu o capacitate de 172 kWh și autonomie 220 km.
Autobuzele electrice de 12 metri au câte trei uși duble, podea joasă integral, rampă de acces pentru persoane cu dizabilități, capacitate de 102 călători, dintre care 35 pe scaune, suspensie cu înclinare la bordură, aer condiționat, computer de bord pentru managementul rutei, trei validatoare contactless, panouri electronice pentru afișarea destinației. De asemenea, autobuzele sunt prevăzute cu sistem de supraveghere video exterior/interior autobuz (șapte camere video / vehicul), sistem automat de numărare a pasagerilor, sistem de diagnosticare și colectare a parametrilor de funcționare a vehiculului, sistem audio și de comunicație șofer – dispecerat. Sunt dotate cu motor electric de tracțiune amplasat central, cu o putere nominală de 160 kW, sistem de recuperare a energiei la frânare și baterii de tracțiune cu o capacitate de 263 kWh și autonomie de minim 200 km.
Cu cele 17 autobuze electrice, Primăria Municipiului Satu Mare va ajunge la 45 autobuze noi cumpărate în ultimii 6 ani.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii