Amenzi pentru zece comercianți de răcoritoare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
În perioada 25.07- 05.08.2016, pe raza judetului Satu Mare s-a desfasurat o acţiune tematică de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea şi modul de etichetare, prezentare şi publicitate a băuturilor răcoritoare, sucurilor şi nectarurilor din fructe.
S-a urmărit în principal: calitatea produselor comercializate, modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor comercializate, respectarea condiţiilor de depozitare prevăzute de producători la comercializarea băuturilor răcoritoare şi a sucurilor şi nectarurilor din fructe.
Printre deficiențele constatate de Protecția Consumatorilor s-au numărat: lipsa traducerii în limba română a informatiilor de pe etichete la sucurile si nectarurile din import, lipsa inscrierii pe eticheta a avertismentelor obligatorii: denumirea sau numărul E al colorantului, lipsa afisarii preturilor.
Au fost verificați 12 operatori economici. La zece dintre aceștia s-au constatat abateri, fiind sanctionati contraventional cu avertisment si amenzi in valoare de 35.000 lei si s-au dispus masuri privind remedierea deficientelor.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii