Curtea de Conturi a anunțat azi un control la Consiliul Județean. Sunt vizate inclusiv cheltuielile pentru ”Reclamă și publicitate”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat pentru www.satumarenews.ro că azi, Curtea de Conturi și-a anunțat prezența la CJ Satu Mare în perioada 5 septembrie-21 octombrie.
Deocamdată, instituției CJ nu i-a fost comunicată tematica controlului, însă, președintele Pataki ne-a declarat că, în funcție de tematică, va solicita extinderea sau chiar un control cu privire la cheltuirea banilor în anumite capitole, cum este și cel de ”Reclamă și publicitate”, unde sumele cheltuite în primele șapte luni s-au ridicat la aproape trei milioane de lei. Mai mult, Pataki susține că dacă Curtea de Conturi va constata că nu au fost oportune sau legale anumite cheltuieli făcute înainte de a prelua mandatul, va lua măsurile legale care se impun.
Actualul președinte al CJ, Pataki Csaba, în campania electorală condamna astfel de cheltuieli la capitolul ”Reclamă și publicitate”.
Potrivit Raportului de execuție bugetară, în luna iulie 2016, sumele cheltuite de CJ pentru Reclamă și publicitate au rămas aceleași ca în luna iunie, respectiv 639.011 lei și asta deoarece, susține Pataki, este vorba despre derularea unor contracte vechi, semnate de fosta conducere.
Astfel, Ștef a avut grijă să cheltuiască până în ultima clipă sumele exorbitante pentru ”Reclamă și publicitate”, asigurându-se astfel că acele contracte vor fi finanțate inclusiv în luna iulie, când nu se mai afla la conducerea CJ.
Pataki Csaba susține că aceste contracte au fost sistate de la plată odată cu instalarea sa, însă, cheltuieli precum cele de deplasare în scopul pregătirii profesionale a 140 de angajați din cadrul instituțiilor subordonate se vor derula și pe viitor, asta în urma unui contract semnat de fosta conducere a CJ privind dezvoltarea profesională a angajaților.
Astfel, în luna iulie 2016 s-a cheltuit pentru ”Reclamă și publicitate” suma de 639.011 lei, iar în total, în primele șapte luni, sub grija vechii conduceri, Consiliul Județean a cheltuit suma de 2.881.397 lei.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii