Imprimă această pagină

Patru italieni, prinși la vânat de păsări

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Vineri, în jurul orelor 12.30, lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat şi oprit un autoturism având numere de înmatriculare străine, în apropierea localităţii Dorolţ, pe drumul forestier care face legătura între fondul de vânătoare 18 Satu Mare şi DN19A.
În interiorul autoturismului au fost identificaţi patru cetăţeni italieni, cu vârste cuprinse între 58 şi 70 de ani, care aveau asupra lor șase arme de vânătoare şi 367 buc. cartuşe cu alice, cal. 12, respectiv 384 buc. cartuşe cal. 410. Totodată, în autoturism a fost găsit vânat, respectiv 165 buc. păsări din specia sturz şi 5 buc. păsări din specia graur.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat ca cetăţenii italieni au participat la o acţiune de vânătoare pe fondul de vânătoare 18 Satu Mare, gestionat de Ocolul Silvic Satu Mare, în baza autorizaţiei de vânătoare colectivă eliberată, însă în urma confruntării datelor înscrise în autorizaţia de vânătoare cu vânatul găsit asupra lor, s-a constatat ca 125 buc. păsări din specia sturz au fost vânate fără a fi înscrise în autorizaţie.
Poliţiştii efectuează cercetări, sub îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42, al.1 lit. b din Legea 407/2006 şi transportul vânatului dobândit în condiţiile art. 42, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 44 lit. d, din Legea 407/2006. Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii