Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

UPDATE: Femeia din reportajul The Sun: E o înscenare

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Mama copiilor a dezminţit întreaga poveste. Timea Jurj a spus că nu a înțeles totul în engleză și că cei doi copii nu lucrează 13 ore pe zi, potrivit Digi24.ro.
Femeia a precizat că multe dintre răspunsurile lor au fost modificate de jurnaliștii de la The Sun și că aceștia i-au promis soțului său un loc de muncă în Anglia. Ea se declară foarte speriată și se gândește la posibilele consecințe.

Într-un sat de lângă Carei, în judeţul Satu Mare, mai mulţi copii ar fi puşi să muncească şi 13 ore pe zi ca să ambaleze jucării pentru ouă cu suprize. Jurnaliştii The Sun susţin că familiile sărace de români muncesc până la 13 ore pe zi în propriile locuinţe pentru a asambla jucăriile mici de plastic, care se găsesc în interiorul ouălor Kinder. De asemenea, copii români cu vârste de doar şase ani participă la această muncă extenuantă în schimbul unei plăţi modice, echivalentă cu doar 22 de penny pe oră. Părintele unor copii implicaţi în asamblarea de jucării a declarat că este vorba de o muncă de sclavi, scrie News.ro.
Pentru fiecare 1.000 de ouă asamblate, o familie primeşte în jur de 20 de lei româneşti, echivalentul a doar 3.77 de lire sterline.
Produsele sunt ulterior transportate la fabrica Ferrero din localitatea Carei. Intermediarii vând ouăle asamblate în schimbul a 80 de penny pe bucată.
”Dacă directorii de la Ferrero ar şti se ce întâmplă în România probabil că ar avea un atac de cord. Compania nu primeşte ce a plătit, iar intermediarii câştigă o avere pentru munca unor oameni, care sunt trataţi ca sclavi”, a declarat o sursă anonimă din interiorul companiei Ferrero.
Familia Jurj este implicată în proces. La asamblarea ouălor Kinder participă Timea (30 de ani) alături de soţul ei Christian (41 de ani), precum şi de copiii Patrick (11 ani) şi Hannah (6 ani).
”Este muncă de sclavi, dar ce am putea să facem altceva, nu avem nicio oportunitate. Atunci când vezi modul în care trăim aici trebuie să înţelegeţi de ce este visul nostru să mergem în Marea Britanie”, a declarat Christian Jurj pentru The Sun.
Se pare că familia primeşte ouăle şi jucăriile de plastic de la firma Prolegic, care este subcontractată de către Romexa SA.
Reprezentanţii Romexa SA au declarat că nu aveau nicio idee că firma subcontractată trimitea ouăle pentru asamblare în locuinţele unor familii sărace.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii