Mobilizare | Peste 1.000 de persoane au protestat în această seară la Satu Mare Foto: Valentin Păduraru

Mobilizare | Peste 1.000 de persoane au protestat în această seară la Satu Mare

Peste 1.000 de sătmăreni s-au mobilizat în această seară și au ieșit în stradă să protesteze faţă de deciziile Guvernului privind legile justiţiei.
Printre protestatari s-au aflat vicepreședintele CJ, Ioar Rus, viceprimarul Doina Feher, directorul de cancelarie al prefectului, Dan Zeicu, preşedintelui CSDR Satu Mare, Ioan Secan, Adelin Ghiarfaş, fost candidat pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare din partea PNŢCD, membri ai USR, actori ai Teatrului de Nord Satu Mare, precum și sute de tineri, printre care și o persoană în scaun cu rotile.
Locul de întâlnire a fost Groapa lui Gyuszi, de unde au pornit în marș spre sediul PSD și Palatul de Justiție, scandând în permanență lozinci împotriva Guvernului și a partidelor aflate la guvernare.
Prima oprire au făcut-o la sediul PSD din Piața Libertății, unde au scandat: ”DNA, să vină să vă ia”, ”Hoții”, ”Rușine, rușine, rușine să vă fie”, ”Hoții vin, noaptea când dormim”. De asemenea, protestatarii au lăsat mesaje dure: ”Dragnea, Govor, la pârnaie!”, ”Sătmăreni, treziți-vă!”, ”Îți pasă?! Nu sta acasă!”, ”Jos cu toți! Mama lor de hoți!”, ”PSD, ciuma roșie!”.
Apoi, înarmați cu pancarte și fluiere, protestatarii s-au îndreptat spre Palatul de Justiției, după care au reluat traseul spre sediul PSD unde au aprins o lumânare și au fluierat și scandat în permanență lozinci împotriva Guvernului și a partidelor aflate la guvernare, PSD și ALDE.
De acolo, și-au reluat traseul spre Groapa lui Gyuszi și Palatul Administrativ, scandând în permanență lozinci împotriva Guvernului.
Traseul a fost reluat de mai multe ori, protestatarii ajungând și pe platoul din fața Muzeului Județean.
Pe pancarte aveau scrise o serie de mesaje: ”Hoții vin noapte când dormim!”, ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, ”Legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni!”, ”În democrație, hoții stau la pușcărie!”, ”Hoții!”, ”Îți pasă? Nu sta-n casă!”, ”Hamlet: A fi sau a nu fi, aceasta e întrebarea. Iordache: Altă întrebare!”, ”România, deșteaptă-te!”, ”Legi corecte, nu OUG cu dedicație!”, ”România, țara tuturor furturilor!”, ”Rușine!”, ”Pot să refuz să-mi plătesc taxele până la limita de 199.000 de lei?”, ”Antena 3, niște derbedei!”, ”Destine furate de hoți, în noapte, cu licențe făcute la private!”.

Media

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii