Pataki Csaba: ”Situația drumurilor este catastrofală și e o bătaie de joc ce se întâmplă”

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Licitația privind lucrările de întreținere a drumurilor județene a fost contestată din nou, la sfârșitul săptămânii trecute, astfel că aceste artere de circulație nu pot fi plombate cel puțin două luni de acum înainte.
  • ”Situația drumurilor este catastrofală și e o bătaie de joc ce se întâmplă deja cu aceste drumuri. Anul trecut ne-au ținut blocați un an de zile și aceste drumuri nu rezistă fără intervenții și prezintă pericol public de accidente ș.a.m.d. și noi, ca administratori de drumuri nu avem nicio posibilitate legală de a interveni”, a declarat pentru satumarenews.ro președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.
  • ”Singura variantă intermediară ar fi, și acum verificăm baza legală, de a da în administrare temporară la primării aceste tronsoane de drumuri și de a da sursele de finanțare să facă ele lucrările de intervenție doarece atunci valoarea acestor lucrări n-ar depăși pragul de achiziție directă și ar putea să facă interveniții mai rapid”, ne-a mai spus Pataki.
”Greșeala strategică”, susține Pataki, ”a fost când s-a licitat tot județul și nu s-a lotizat. De aici pornește absolut tot”, este de părere Pataki. Acesta susține că ”valoarea aproximată este mult umflată în condițiile în care, poate să verifice oricine, 10,5 milioane de lei avem pe capitolul de întreținere de drumuri într-un an de zile. Valoarea estimată a acestei licitații se ridică la 430 milioane de lei. Să-mi spună mie cineva de unde a previzionat această sumă în condițiile în care undeva la 10% se primesc lucrări de întreținere de drumuri și din cauza acestei sume foarte atractive pentru operator toată lumea se luptă până-n pânzele albe pentru acest contract.”
  • ”Suma este ireală și greșeala strategică că nu s-a licitat. Inclusiv comuniștii au avut atâta creier că au împărțit județul pe secții de drumuri. Cei mai în vârstă știu că au existat secții de drumuri la Acâș, Livada, deci era împărțit județul pe sectoare și nu degeaba. Astfel, suntem foarte vulnerabili depinzând de un singur contract de întreținerea a 800 de km de drum, ceea ce este anormal, e o aberație pe care am moștenit-o și care ne generează cele mai multe probleme pe partea de infrastructură rutieră”, a încheiat președintele CJ.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii