alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Contrabandist, reţinut pentru 24 de ore de polițiștii careieni

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
În data de 21.07.2017, în jurul orei 00:10, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Petreşti, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 19 între localităţile Petreşti şi Pişcolt, au observat faptul că un conducător auto la vizualizarea organelor de poliţie, a virat pe un drum comunal, unde a şi abandonat autoturismul.
Din primele verificări, s-a constat faptul că în autoturism se afla o cantitate mare de ţigări, motiv pentru care autoturismul a fost dus la sediul Poliţiei Municipiului Carei. Totodată au fost demarate activităţi specifice în vederea identificării conducătorului auto.
În urma controlului efectuat asupra autoturismului, s-au găsit în interiorul acestuia ţigări ambalate în 16 saci de şi 4 baxuri, rezultând la inventariere cantitatea de 200.180 fire ţigarete, de diferite mărci de provenienţă ucraineană, a căror valoare aproximativă este de 10.000 lei .
Cele 10.009 pachete de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.
În scurt timp, a fost identificat conducătorul autoturismului ca fiind un tânăr de 25 ani din Lazuri.
Poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni asimilate contrabandei, conf art 270 , alin 3, din Legea 86/2006, activităţile fiind desfăşurate sub cooordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.
Faţă de cel în cauză, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii