alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Au rămas fără permise de conducere

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Doi conducători auto au rămas fără permis de conducere din cauza faptului că nu s-au prezentat la unitatea de poliție competentă pe raza căruia s-au produs accidentele în care au fost implicați.
Astfel, un bărbat de 56 de ani din Satu Mare, aflat la volanul unui autoturism, a fost implicat în data de 12.09.2017 într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, neacordând prioritate de trecere autoturismului care circula pe drumul prioritar. În aceeași zi, un alt conducător auto, de 65 de ani, din Satu Mare a fost implicat într-un accident de circulatie soldat doar cu pagube materiale.
Întrucât în urma evenimentelor rutiere în care au fost implicați nu s-au prezentat la unitatea de poliție pentru întocmirea documentelor de constatare, cei în cauză s-au ales cu permisul suspendat pentru o perioadă de 30 de zile.

Reamintim conducătorilor auto să respecte prevederile Codului Rutier care reglementează acest tip de situații, și anume:

- Conducătorii de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale sunt obligaţi:
a) să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa;
b) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.

- Se exceptează de la aceste obligații:
a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii;
b) conducătorul de vehicul care deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii