Banner blato Livrare1 
Magistrații sătmăreni nu au protestat azi față de modificarea Legilor Justiției Foto: Satu Mare News

Magistrații sătmăreni nu au protestat azi față de modificarea Legilor Justiției

Judecătorii și procurorii sătmăreni nu au protestat azi față de modificarea Legilor Justiției, cu toate că au fost anunțate proteste ale magistraților din toată țara împotriva măsurilor prin care parlamentarii vor să facă ”justiția penală ineficientă”.
În schimb, au fost prezenți, atât în fața sediului Palatului de Justiție, cât și a Parchetului, câțiva sătmăreni care au venit să-i susțină pe magistrați cu mesaje de mulțumire.
Judecătorul Cristi Dănileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a anunțat, pe Facebook, că magistrații ies în stradă ca urmare a modificărilor propuse la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală.
  • ”Ca urmare a aprobării de către Camera Deputaţilor a unor proiecte de lege privind domeniul justiției cu ignorarea avizului negativ din partea CSM, a voinței exprimate de peste 4000 de magistrați şi a recomandărilor Comisiei Europene. Respectiv ca urmare a promovării unei iniţiative legislative pentru modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală care va duce la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite a asigura protecția victimelor şi identificarea infractorilor, făcând astfel justiția penală ineficientă.
  • Judecătorii şi procurorii din toată tara au decis să îşi manifeste în mod public dezacordul față de acestea în cursul zilei de luni, 18 decembrie 2018, ieşind în fața palatelor de justiție”, este mesajul publicat de Cristi Dănileț.
În schimb, în orașele mari, judecătorii și procurorii au ieșit azi, între orele 12 și 13, în fața Tribunalelor, îmbrăcați în robe, pentru a-și exprima dezacordul față de modificările aduse legilor Justiției.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii