Operațiuni ample de pregătire a intervenției la Moftin

Pe amplasamentul sondei de gaz, pe parcursul ultimelor două zile, s-au desfășurat operațiuni ample de pregătire a intervenției.
Pompierii militari prezenți la fața locului au verificat capacitatea autospecialelor de absorbție a apei din rezervoare și au exersat modul de acțiune pentru protecția sondorilor, care vor interveni pentru inchiderea sondei.
A fost ancorată suprastructura metalică și s-a demarat operațiunea de secționare a acesteia, cu ajutorul unor echipamente speciale, aduse în această dimineață pe amplasament, în vederea extragerii din focar. La finalizarea operațiunilor de eliberare a puțului sondei, vor fi create condițiile necesare personalului specializat pentru a evalua situația și dacă există anumite componente care trebuie înlocuite sau reparate.
După ce se va reusi evaluarea situației, se va stabili strategia de intervenție în vederea captării eficiente a gazului.
In acest sens, conducerea ISU menționează faptul că, fiind o operațiune de amploare, aflată în dinamică, nu poate fi estimată data finalizării intervenției.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii