Glumă proastă | Elevii, vitregiți de fructele promise de Guvern

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Programul guvernamental, “Mere în școli” începe să devină o glumă proastă pentru școlari.
Cu toate că ideea furnizării de fructe proaspete în școli este foarte bună, de la vorbă până la faptă este drum lung. Anul școlar a ajuns deja la jumătate iar elevii încă așteaptă fructele pe care trebuiau să le primească din primul semestru. Specialiștii, spun că fructele bogate în vitamine le-ar fi prins bine elevilor, mai ales în sezonul rece.
Deși ne aflăm aproape de începutul semestrului II, nici până la ora aceasta elevii nu primit fructe. Mai mult decât atât, fructele proaspete ar fi fost esențiale în alimentația școlarilor, mai ales în timpul sezonului rece.
Autoritățile județene spun că au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a începe cât mai repede furnizarea fructelor. Totul s-a oprit însă în hățișurile birocratice de la Guvern, iar șefii de la județ stau încă în așteptare.

Vă reamintim
că Guvernului României a anunțat în luna septembrie a anului trecut că a fost aprobat un act normativ privind „Programul pentru şcoli”, care unifică şi continuă ”Programul de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli” şi Programul “Lapte şi corn” (implementate la nivel naţional). Prin aprobarea acestui program, începând cu anul şcolar 2017-2018, se asigură participarea României la „Programul pentru şcoli al Uniunii Europene”, ce se va derula în perioada 2017-2023.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii