Primarul comunei Homoroade: ”Ocolul Silvic Satu Mare, împotriva organizării în bune condiții a Festivalului de la Oțeloaia”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cel mai vechi eveniment cultural din județul Satu Mare, Festivalul de la Oțeloaia, a fost organizat în fiecare an de Consiliul Județean, Primăria Homoroade și Instituția Prefectului, prin instituțiile deconcentrate, stabilindu-se sarcini clare pentru fiecare.

Acest festival este  programat să se desfășoare mâine, începând cu ora 11,00.

Primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean, susține că în acest an Ocolul Silvic Satu Mare trebuia să acopere gropile drumului forestier care asigură accesul din DJ193 A spre Oțeloaia, în lungime de 1,5 km, și să taie patru arbori care riscă să fie doborâți de o adiere ușoară de vânt. De altfel, în urmă cu puțin timp, un arbore a căzut peste gardul și piscina unei pensiuni din zonă.

Gropile au fost acoperite parțial, mare parte din cele două mașini de nisip și piatră trimise în zonă fiind depozitate la 500 metri mai sus de zona Oțeloaia. În ciuda sesizărilor trimise de Primăria Homoroade și de Instituția Prefectului Județul Satu Mare cu privire la arborii aflați în pericol de prăbușire, Ocolul Silvic nu a găsit nici o soluție! Motivul? - "În zona la care faceți referire există un proces pe rolul instanțelor de judecată pentru stabilirea limitei de proprietate între Ocolul Silvic și proprietarul pensiunii"...”, scrie primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean.

Acesta a mai adăugat: ”Din păcate, majoritatea "investițiilor " din Comuna Homoroade au fost "atacate" de Ocolul Silvic Satu Mare!!! ( Modernizarea drumurilor comunale, înființarea unei plantații de afini, Pensiunea Popasul Codrenilor ....”.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii