alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Filtru de dezinfecție rutier și pietonal în punctul de trecere a frontierei de stat de la Sighetu Marmației

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Măsurile stabilite în planul pentru prevenirea și apariției pestei porcine africane la nivelul județului Maramureș este monitorizat de către autorități.

”În ultima perioadă, au fost efectuate 11 controale în trafic, respectiv în locurile de organizare a târgurilor și aglomerărilor de animale. S-au executat controale, de către medicii veterinari în vederea respectării regulilor de biosecuritate în ferme. De asemenea, a fost finalizată construcția dezinfectorului rutier și pietonal, la Sighetu Marmației, în punctul de trecere a frontierei de stat cu Ucraina. Medicii veterinari verifică periodic soluția dezinfectantă din filtrul rutier și pietonal”, potrivit celor declarate de subprefectul Alexandru Cosma.

La nivelul autorităților administrației publice locale au fost inițiate demersuri pentru identificarea terenurilor în vederea eliminării și ecarisarea teritoriului (îngroparea cadavrelor animalelor).

În abatoarele autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar este asigurat controlul permanent de către medicii veterinari.

La nivelul unității operaționale și a Centrului Local de Combatere a Bolilor Maramureș sunt stocuri de materiale și echipamente complete de intervenție, conform prevederilor planului de contingență pentru pesta porcină africană.

Alte verificări au fost efectuate de către specialiști în vederea respectării legislației europene aplicabile în domeniul comerțului cu carne și preparate din carne de porc.

Produsele și preparatele din carne, (33 lg) respectiv cantitățile de ouă (76 bucăți) confiscate la punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmației-Solotvino au fost dirijate pentru neutralizare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii