Muncitorii de la Electrolux s-au încătușat și au blocat traficul din fața fabricii

Protestele pașnice din ultimele săptămâni ale muncitorilor de la Electrolux au luat astăzi, în a 23-a zi de grevă, o întorsătură drastică, sindicaliștii s-au încătușat și s-au întins pe jos, pe șosea, blocând astfel traficul din zonă.

Liderul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, și-a pus cătușele în semn de protest, în timp ce lideri sindicali din Mehedinți și Maramureș au blocat drumul, întinzându-se pe mijlocul drumului. 

În scurt timp, la fața locului au ajuns jandarmii, poliția și o Ambulanță.

Vasile Dârle a spus că negocierile dintre conducerea companiei și sindicaliști au eșuat, iar muncitorii nu mai rezistă, considerând că cei din conducerea Electroluxului îşi bate joc de ei!

  • ”Dacă e cazul, mă leg cu cătuşe de gâtul lor! Să-i bată Dumnezeu! N-am blestemat pe nimeni în viaţa mea! Nu sunt fiinţe umane, sunt extratereşti!”, a spus Vasile Dârle.

De asemenea, sindicaliștii și-au huiduit colegii care se află în fabrică: ”Rușine”, ”Sărim, sărim şi vă măcelărim! Şobolanilor!”, au strigat muncitorii.

Însoțiți de jandarmi, sindicaliștii au intrat în fabrică însă au fost informați de către directorul de Resurse Umane al fabricii că directorul Dietmar Blomer nu este în incintă, astfel că protestul s-a încheiat pe ziua de azi. Muncitorii vor reveni în fața unității mâine dimineața la ora 9,00, urmând să se decidă în ce formă își vor continua protestul.

Azi au protestat în fața intrării principale a fabricii, dar nu este exclus, spun aceștia, ca zilele următoare să intre în fabrică.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii