Imprimă această pagină

Situație de urgență în Amați! Localnicii susțin că nivelul prafului a ajuns la cote alarmante

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Locuitorii din Amați sunt sufocați de praf. Nivelul prafului a ajuns la cote alarmante, susțin localnicii, care au solicitat ajutorul conducerii Consiliului Județean (CJ) Satu Mare.

Lucrările la DJ 193A sunt realizate de firma Tehnic Asist, aflată în insolvență, iar deocamdată, amplasamentul este la TAS, nefiind predat la CJ.
Cetățenii din zonă au solicitat ajutorul conducerii Consiliului Județean pentru a rezolva problema cât mai urgent. De asemenea, au solicitat ”care este compoziția amestecului de praf care se află momentan pe drum, dacă e conform caietului de sarcini al proiectului și declarația producătorului că acesta nu este dăunător sănătății, ținând cont că îl inspirăm de aproape doi ani!”.
Azi, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus, a declarat pentru Satu Mare News că ”vom căuta o soluție, cu acordul Tehnic Asist de achizitionare cât mai urgentă a unui serviciu de stropire cu apă, până la preluarea amplasamentului, în cursul zilei de luni.”
Totodată, Consiliul Județean a transmis o adresă și la IPJ prin care le solicită să îi sprijine în monitorizarea respectării indicatorului de limitare a vitezei de circulație în regim de șantier.
”Problema este că se circulă cu viteze mult superioare, în opinia Direcției Tehnice. Dar și că tot se ridică praful chiar la 30-40 km /h este adevărat. Am sesizat și Tehnic Asist asupra problemei, a mai spus Ioan Rus.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii