TNL Satu Mare anunță o amplă acțiune de donare de sânge

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tineretul Național Liberal din județul Satu Mare anunță o amplă acțiune de donare de sânge, sâmbătă, 15 octombrie 2022, la Centrul de Transfuzii din municipiul Satu Mare. 

Această activitate nu este legată de o dată anume sau de un moment istoric, este doar o mână de ajutor întinsă de tinerii liberali pentru toți cei care se află în nevoie și au nevoie de transfuzii de sânge pentru a avea o șansă în plus la viață. 

Pandemia de Covid-19 a dus la o scădere cu peste 20% a numărului de donatori de sânge de la nivel național, lucru care se resimte și la Satu Mare. Rezerva de sânge disponibilă spitalelor și bolnavilor este redusă semnificativ, fiind deseori o provocare pentru a se acoperi necesarul când e vorba de cazuri grave. Astfel, noi sperăm ca prin donarea pe care o realizăm să aducem o gură de oxigen pentru sistemul sanitar. 

Notează-ți în program și anunță-ți și prietenii și haide alături de noi sâmbătă, 15 Octombrie, de la ora 8, la Centrul de Transfuzii din Satu Mare, strada Ravensburg. 

Cine poate dona: 

- Vârsta între 18 și 60 de ani 

- Greutate peste 50 kg

- Puls regulat, 60-100 de bătăi/minut

- Tensiune arterială sistolică  între 100 și 180 mmHg

- Să nu fi suferit în ultimele 6 luni operații

- Femeile să nu fie gravide, în perioada de lăuzie sau menstruală

- Să nu fi consumat băuturi alcoolice în ultimele 48 de ore

- Să nu fie sub tratament pentru diverse boli 

- Să nu fi avut hepatită, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, boli psihice, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, miopie forte, cancer sau boli de piele.

donare sange pnl satu mare 1

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii