Obiectivul PSD: mai mulţi români în clasa de mijloc Foto: Satu Mare News

Obiectivul PSD: mai mulţi români în clasa de mijloc

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Principalii candidați ai PSD Satu Mare pentru Parlamentul României alături de președintele partidului, Aurelia Fedorca, și-au prezentat o parte din viziunea lor pentru viitoarea guvernare a României.
Președintele PSD, Aurelia Fedorca, susține că se anunță o campanie electorală grea, însă dorește să fie una cât mai constructivă.
”Echipa de candidați PSD va aborda această campanie electorală într-o manieră pozitivă și nu vom intra în dispute cu adversarii noștri politici. Intenția noastră este să ajungem cu programul de guvernare cu care PSD vine în fața românilor în fiecare casă, să le explicăm oamenilor ce vrem să facem pentru ei și cum vedem dezvoltarea țării în viitor”, a spus Aurelia Fedorca.
  • ”Avem o echipă puternică și unită, ne-am mobilizat activul pentru campania electorală și am convingerea că la finalul acestei luni sătmărenii vor putea face diferența”, a mai spus președintele partidului.
Ioana Bran, candidatul PSD pentru Camera Deputaților, a mărturisit că tinerii cu care a stat de vorbă în ultimele săptămâni și-au pierdut încrederea că clasa politică.
Acesta este motivul pentru care Ioana Bran susține că ”Misiunea noastră este să-i convingem că au un viitor acasă, iar noi venim cu soluții pentru ca tinerii să aibă aici un loc de muncă bine plătit, să îşi facă o casă, să îşi întemeieze o familie şi să se alăture clasei de mijloc.”

Octavian Petric, candidat pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor, a trecut în revistă cele patru proiecte proiecte importante pentru județul Satu Mare, pentru care a militat pe perioada mandatului de parlamentar: primărie nouă la Tășnad, reabilitarea DN19 - Negrești Oaș, cel de-al treilea pod și centura municipiului.
  • ”Vreau să vă spun că personal vin în fața sătmărenilor cu fruntea sus, la încheierea celor 4 ani de mandat. În urmă cu 4 ani am promis că voi lupta pentru 4 proiecte importante pentru județul Satu Mare, pe care le-am realizat cu succes: 1 - sediul Primăriei Tășnad – construit, 2 - DN 19 Livada – Negrești-Oaș - reabilitat, 3 - Am spus că avem nevoie de al treilea pod și am făcut demersuri pentru alocarea sumelor necesare – acum licitația pentru proiectul tehnic al celui de-al treilea pod a fost adjudecată, 4 - Pentru centura municipiului Satu Mare am depus amendamente și s-au alocat 20 milioane de lei, există finanțare dar, din păcate, autoritățile locale nu găsesc soluții pentru exproprieri”, a spus Petric.
Candidatul pentru Senat, Gabriel Leș, a prezentat planul de creșteri salariale pe care îl are PSD, atât în sectorul bugetar cât și în ceea ce privește salariul minim pe economie și pe cel mediul pe economie. Primul pas în acest sens este ridicarea salariului minim pe economie la 1.400 lei în 2017.
  • ”Pentru că s-a vorbit mult despre salariile din educație și sănătate în aceste zile, vreau să precizez că PSD are cuprins în programul de guvernare și majorarea salariilor bugetarilor cu 50% și că susținem legea salarizării unitare. A existat o lege negociată anul trecut de Guvernul Ponta, agreate de sindicate, dar nu a mai fost aplicată. De asemenea, în programul de guvernare am prevăzut o creștere a salariului minim și o creștere a punctului de pensie. (PSD propune prin programul de guvernare creșterea salariului minim la 1400 lei în 2017 și până la 1750 lei în 2020, concomitent cu creșterea salariului mediu la 3100 în 2017 și la 3.950 în 2020. Creșterea punctului de pensie la 1000 lei în 2017 ajungând la 1400 lei în 2020.) Nu vreau să se creadă că ne luptăm doar pentru personalul din educație și sănătate”, a spus Gabriel Leș.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii