Conducerea PNL Satu Mare a prezentat prioritățile Iegislative ale PNL pentru sesiunea parlamentară de toamnă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, și deputatul Romeo Nicoară au prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă, prioritățile Iegislative ale PNL pentru sesiunea parlamentară de toamnă.
Astfel, PNL dorește respingerea în Parlament a tuturor ordonanțelor și ordonanțelor de urgență emise de Guvernul Tudose, care au majorat fiscalitatea și au atacat mediul de afaceri cu reglementări care vor afecta grav toate companiile din România; inițierea și susținerea unui proiect de lege pentru interzicerea traseismului politic și la nivel parlamentar, așa cum s-a făcut și la nivelul autorităților locale. De asemenea, PNL are ca prioritate proiectul de lege privind alegerea cu 50% plus unu a primarilor și a președinților de consilii județene, precum și susținerea unui proiect de lege pentru introducerea votului electronic.
Adrian Albu a mai spus că PNL va elabora un proiect de Iege ce va fi înaintat în această sesiune parlamentară și care are ca obiectiv îmbunptpșirea relației Statului cu cetățenii, care spune ca orice instituție care trebuie să acorde un drept solicitat de un cetățean în baza legii, nu mai are dreptul să-I trimită pe cetățean la alte instituții publice pentru a obține diferite informații, ci este obligația instituției respective de a obține informații de la celelalte instituții de stat deținătoare ale acestor informații, astfel încât să decidă acordarea dreptului către cetățean.
Deputatul Romeo Nicoară a spus că PNL va elabora un proiect de lege ce are ca scop ajutarea primăriilor și consiliilor judetene de a-și crește veniturile la bugetul local, prin creșterea cotelor din impozitul pe venit de la 41,5% la 44,5% pentru primării și de la 11.25% la 13.25% la nivelul consiliilor județene.
De asemenea, o altă prioritate legislativă a PNL vizează rămânerea a 80% din redevențe la nivel local.
Alte proiecte de lege privesc eliminarea ajutorului social pentru persoanele care refuză un loc de muncă conform pregătirii sale; stoparea creșterii salariului minim, motivând că astfel se pierd foarte multe locuri de muncă.
De asemenea, deputatul Romeo Nicoară a anunțat că PNL va depune în Parlament patru moțiuni de cenzură: pe legile Justiției, pe Educație, pentru că anul acesta școlar începe fără manuale pentru elevii de clasele a V-a, pe Sănătate, pentru lipsa de reacție și de acțiune a instituțiilor statului, în urma crizei vaccinurilor și pe Infrastructură – transporturi pentru situația infrastructurii naționale și situația reglementatorului în energie - ANRE.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii