Imprimă această pagină

Magyar Lóránd: ”Vrea Poșta Română să salveze clădirea care stă să se dărâme a Oficiului Poștal nr.1 Satu Mare?”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

„Pe când preconizează CN Poșta Română alocarea de fonduri în vederea reabilitării clădirii Oficiului Poștal nr.1 Satu Mare? Ce măsuri vor fi luate în vederea stopării degradării imobilului?” – au fost întrebările adresate de către deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lóránd-Bálint, ministrului comunicațiilor și societății informaționale, Petru Bogdan Cojocaru.

Au trecut patru ani de când, fostul deputat parlamentar, actualul primar al reședinței de județ, Gabor Kereskenyi, a aderesat aceeași întrebare conducerii Companiei Naționale Poșta Română, solicitând reabilitarea clădirii. Drept răspuns a fost constituirea unei comisii pentru a stabili starea tehnică a clădirii, urmată de alocarea de fonduri pentru expertizarea, proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a imobilului.
„Au trecut patru ani fără nici un rezultat, clădirea se află în continuare într-o stare avansată de degradare, iar conducerea CN Poșta Română asistă impasibil la distrugerea a unui imobil aflat în patrimoniul național” – a menționat în scrisoare Magyar Lóránd.
Sătmărenii își amintesc că „Palatul Poștei” era o bijuterie arhitecturală, una din cele mai frumoase clădiri din oraș. Din păcate, CN Poșta Română nu a investit nimic în ultimii 25 de ani, acum imobilul este un pericol pentru trecători, dar și pentru angajații Oficiului Poștal nr.1.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii