banner draxkmaier satu mare

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213

Spitalul Județean deține bucătărie proprie de un an. A economisit aproape un milion de lei, iar pacienții sunt mulțumiți

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare oferă de mai bine de un an hrană diversificată bolnavilor, odată cu preluarea în regie proprie a bucătăriei. 

Din iulie 2018 până în prezent, spitalul a făcut o economie de 930.000 lei.

„În 2018 am cheltuit 3,7 milioane, înainte de preluare în regie proprie, 2,8 milioane lei, după preluarea bucătăriei. 930.000 lei am făcut economie” – a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, alături de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, au prezentat astăzi bilanțul bucătăriei aflată în regie proprie.

Zilnic, în bucătărie se gătesc între 650-750 de porții pe zi pentru bolnavi (trei mese principale, două gustări) și peste 16 regimuri și diete.

Hrana se gătește la Spitalul Județean și este transportată inclusiv la Spitalul Vechi și Spitalul de Boli Contagioase.

În bucătărie lucrează peste 35 de angajați, de la muncitori necalificați până la bucătari.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc, a recunoscut că mâncarea pe care o primeau în trecut pacienții nu i-a plăcut deloc, dându-le dreptate pacienților că au fost nemulțumiți de hrana primită.

Același lucru urmează să se întâmple pe partea de spălătorie a spitalului, un alt serviciu externalizat până acum, care va intra în regie proprie și care a produs numeroase nemulțumiri din partea secțiilor.

1 comentariu

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii