Omul de afaceri Vasile Lucuț a dotat secția de Neurologie la nivel de spital universitar

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Secția de Neurologie a Spitalului Judeţean Satu Mare a primit sub formă de donaţie trei aparate de ultimă generaţie de la omul de afaceri Vasile Lucuț, proprietarul companiei Unicarm.

Cu aceste aparate, secția este dotată la nivel de centru universitar.

Este vorba despre trei aparate în valoare de 100.000 euro. Astfel, au fost achiziționate: un aparat Echo Dopler, care se folosește pentru examinarea vaselor sanguine de la nivelul regiunii cervicale și a fluxului sanguin intracerebral, precum și modulul D.V.L. pentru investigații intracraniene și examinarea circulației intracerebrale, un Electromiograf, folosit pentru examinarea sistemului nervos periferic și un Electroencefalograf E.E.G. utilizat pentru monitorizarea activității electrice a creierului pentru stabilirea diagnosticului de epilepsie, stări de leșin.

”Avem dotare la nivel de centru universitar, astfel că tot mai puțini pacienți vor necesita să fie trimiși într-o clinică universitară în secția de Neurologie pentru că avem, practic, toate dotările. Având în vedere că spitalul are și rezonanță magnetică și tomograf, practic partea de diagnostic și tratament va fi deja îndeplinită. Avem medici cu competențe, care vor ști să lucreze pe aceste aparate, care vor fi utilizate la adevărata lor valoare”, a spus șefa secției de Neurologie, medicul Mărioara Anițaș.

Vasile Lucuț a decis să doneze această aparatură, după ce a simțit pe pielea sa ce înseamnă, ca pacient, să nu dispui de mijloace de investigare de ultimă generație.

De asemenea, impresionat de faptul că echipa tânără de medici nu dispune de resursele materiale necesare pentru o diagnosticare corectă, l-a determinat ca încă de pe patul de spital să îi pună pe medici să facă un necesar cu echipamentele de care au nevoie.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii