COVID-19 | Guvernul a achiziționat primul lot de izolete românești

Guvernul României a achiziționat astăzi primul lot de izolete românești pentru bolnavii cu COVID-19. 

Ludovic Orban a anunțat, vineri, achiziţionarea primului lor de izolete de producţie românească, premierul spunând că va crește capacitatea de producție a acestora.

Persoanele infectate cu noul coronavirus vor putea fi duse la spital cu izolete de producţie românească.

  • ”Capacitatea de producţie a izoletelor va creşte şi în ceea ce ne priveşte vom achiziţiona atât prin ONAC, prin Ministerul Apărării şi prin alte entităţi ale statului aceste produse pentru a le pune la dispoziţia ambulaneţelor, la dispoziţia spitalelor pentru a putea fi utilizate cât mai rapid”, a spus Orban.

Dispozitivele medicale recepționate de Departamentul pentru armamente și Direcția medicală a MApN sunt produse în serie după un proiect de cercetare militară – ”Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC”, dezvoltat de cercetători științifici militari specializați în proiecte în domeniul CBRN (amenințări de tip chimic, biologic, radiologic și nuclear). Prima comandă a MApN se ridică la un număr de aproximativ 100 de izolete, care vor fi distribuite, prin Direcția medicală, sistemului medical național. Producția de izolete va continua și după onorarea primei comenzi, pentru a răspunde cerinței în creștere pentru aceste dispozitive medicale.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii