Două noi linii de gardă la Spitalul Municipal Carei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În scopul asigurării continuității activității medicale în condiții de siguranță pentru pacienții internați în Spitalul Municipal Carei, au fost suplimentate serviciile medicale.

Astfel, începând cu data de 1 iunie 2022 , la nivelul Spitalului Municipal Carei au fost introduse două noi linii de gardă, la domiciliu, în specialitățile Anestezie Terapie Intensivă și Obstetrică–Ginecologie.

În cadrul liniei de gardă specialități chirurgicale, în baza contractului de muncă cu timp parțial, prestează activitate medicala de gardă, completând echipa spitalului, medici cu specialitatea chirurgie generală: dr. Andreica Alexandru și dr. Al-Momani Tareg.

În ultimele luni, în cadrul Spitalului Municipal Carei au fost angajați prin concurs medici, pe perioada nedeterminată, în următoarele specialități:

  • Anestezie Terapie Intensivă - Dr. Florescu Daniel;
  • Camera de gardă - Dr. Ursu Codruța Mihaela;
  • Oftalmologie - Dr. Munteanu Gabriel Zena;
  • Ortopedie-traumatologie - Dr.Braniște Alexandru;
  • Obstetrică – Ginecologie – Dr. Ghetina Ștefania.

La Spitalul Municipal Carei se pot realiza endoscopii digestive și analize de sânge în laboratorul unității sanitare.

”Am încercat să venim în întâmpinarea nevoilor de servicii de sănătate a populației și, începând din luna mai, la Spitalul Municipal Carei se pot efectua, în regim de internare de zi, endoscopii digestive. De asemenea, oferim pacienților posibilitatea de a efectua analize de sânge – analize de laborator cu plată, la cerere, în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-10.00, cu programare prealabilă la numărul de telefon  0261/706.294 sau online, pe pagina de internet a spitalului. De menționat că laboratorul de analize medicale și laboratorul de radiologie și imagistică medicală din cadrul spitalului nostru au fost dotate cu aparatură de ultimă generație și de înaltă performanță, achizitionată în anul 2020, de către Primăria Carei în cadrul proiectului ”Creșterea accesabilității și îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate în municipiul Carei”, finantat din fonduri europene. Aceste laboratoare oferă  servicii medicale contracost, la preturi accesibile, stabilite în funcție de prețurile prevăzute de  către Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat managerul Spitalului Carei, dr. Ciprian Dragoș. 

Careienii se pot programa online pentru serviciile medicale din policlinică

”Pentru a îmbunătăți și ușura accesul pacienților la serviciile medicale din Ambulatoriul de Specialitate al spitalului, am introdus platforma pentru programări online (accesand site-ul spitalului,  https://p.spitalcarei.ro/), unde pacienții se pot programa la specialitățile și medicii din Ambulatoriu, în funcție de disponibilități. În viitorul apropiat, pentru o mai bună comunicare cu populația, vom încerca să realizăm o nouă pagină de internet a spitalului, să gestionăm prezenta instituției pe rețelele de socializare, informând constant și transparent despre diverse aspecte ale activității noastre”, a mai declarat managerul Spitalului Carei, dr. Ciprian Dragoș. 

În cadrul Spitalului Municipal Carei se desfășoară în prezent două programe de screening, extrem de importante, în scopul descoperirii precoce a neoplaziilor de col uterin și de sân:

- Programul National de Screening pentru cancerul de col uterin, în colaborare cu Institutul Oncologic Prof.Dr.I. Chiricuță, Cluj Napoca (prin programare în Ambulatoriul de Specialitate – cabinet Obstetrică- Ginecologie);

- Programul de screening pentru cancerul mamar. Investigațiile imagistice de tipul ecografiei mamare și mamografiei sunt realizate în Spitalul Carei în colaborare cu Dr. Arpasteuan Breg Cornelia Annemarie (medic primar radiologie- imagistică medicală, competență ecografie, CT, supraspecializare senologie și ecografie mamară) – prin programare la nr. telefon 0261/706.321.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii