Ambulatoriul din Tășnad intră în reabilitare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Județean Satu Mare depune spre finanțare, prin Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un nou proiect important pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate din județ.

Proiectul ”Reabilitare, extindere și dotare Ambulatoriu de Specialitate Tășnad”, în valoare de 16.259.182 de lei, prevede reabilitarea clădirii, atât în interior, cât și în exterior și  dotarea ambulatoriului cu aparatură medicală performantă. 
Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului fără TVA.
Consilierii județeni au aprobat în sedința ordinară din data de 25 noiembrie 2022, proiectul, cheltuielile legate de proiect și documentația tehnico-economică. 
Potrivit datelor statistice, în anul 2019, în Ambulatoriul din Tășnad au fost realizate 3009 consultații, în anul pandemic 2020 s-au prezentat 2622 de pacienți, iar în 2021 numărul pacienților consultați a fost de 2744.
”Reabilitarea clădirii Ambulatoriului de Specialitate din Tășnad și extinderea numărului de specialități reprezintă o soluție optimă pentru rezolvarea problemelor de sănătate a comunității din zona Tășnad, inclusiv pentru urgențele medicale”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii