Consiliul Județean Satu Mare a cedat Bihorului un aparat de 150.000 de euro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Județean Satu Mare a dat astăzi un aparat medical de aproximativ 150.000 de euro Spitalului Județean din Oradea.

În anul 2012, Spitalul Județean Satu Mare era al doilea spital din România care deținea o pompă de circulaţie extracorporală, iar acum după șase ani în care nu s-a găsit niciun medic care să îl folosească, aparatul este transferat la Oradea.

Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a înființat o secţie de chirurgie cardiovasculară, a achiziţionat şi aparatură, dar, din cauza lipsei de personal specializat, secţia a funcționat foarte puțin timp. Singurul specialist a plecat. Astfel, s-a ajuns ca Spitalul Județean Satu Mare să dețină un aparat performant.

Consiliul Județean Satu Mare a decis să dea aparatul unui alt județ, respectiv județul Bihor.

Aparatul a fost achiziționat în anul 2012 din banii județului Satu Mare, iar astăzi este dat către spitalul din Oradea.

Asta în condițiile în care județul Satu Mare este primul ca și mortalitate cauzată de bolile cardiovasculare.

Anunţul oficial de cedare a acestei aparaturi valoroase a avut loc miercuri în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor şi preşedintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba.

Potrivit preşedintelui CJ Bihor, în cel mult două luni, probabil din septembrie, spitalul judeţean va porni primele intervenţii pe cord deschis în Oradea.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii