Imprimă această pagină

Emanuel Gyenes a terminat pe locul 23 Dakar 2021

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sătmăreanul Emanuel Gyenes, de la Autonet Motorcyle Team, a încheiat ediția din acest an a celui mai important raliu de anduranță din lume pe locul doi la clasa Malle Moto - Original, iar în clasamentul general, Mani s-a clasat pe locul 23, îndeplinindu-și astfel ambele obiective propuse înainte de startul competiției.

Pentru Mani Gyenes a fost un raliu foarte reușit, participarea la cel de-al 11-lea Dakar al carierei a stat multă vreme sub semnul întrebării, din cauza fracturii suferite acum șapte luni la piciorul drept și a dificultăților cu care s-a confruntat în recuperare, pe fondul pandemiei. 

Ultima etapă a Dakarului a avut loc pe traseul Yanbu > Jeddah, pe o distanță de 452 km, dintre care 225 km de probă specială, iar la finalul zilei Mani a ajuns primul la categoria Malle Moto, cu șapte minute și 35 secunde în fața francezului Benjamin Melot, iar la general s-a clasat al 22-lea. La clasa Marathon, Gyenes a încheiat ultima etapă pe locul 3, iar la general a încheiat competiția pe locul 2, cu timpul general de 56H 06' 28''.

dakar 2021 mani gyenes clasament final

Pilotul argentinian KEVIN BENAVIDES (Honda) s-a impus la clasa moto, pe locul doi în ierarhia finală s-a clasat câștigătorul de anul trecut, americanul Ricky Brabec (Honda), la 4 min 56 sec, iar pe locul trei s-a clasat britanicul SAM SUNDERLAND (Red Bull KTM), la 15 min 57 sec. 

 

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii