Imprimă această pagină

Rally Raid | Careiul, gazda ”Baja Satu Mare 2022”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Odată cu ”Baja Satu Mare 2022”, prima etapă din Campionatul Naţional de Rally Raid al României, etapă în Campionatul Naţional Maghiar de Rally Raid ce va conta și în Central Europe Zone (CEZ), municipiul Carei intră în circuitul competițiilor de Rally Raid din România.

Astăzi, cu aproape două săptămâni înainte de startul oficial, organizatorii competiției ne-au invitat la Castelul Karoly din Carei la o conferință de presă în care au prezentat mai multe informații cu privire la modul de organizare a etapei sătmărene.

Alături de Ovidiu Domide – directorul organizatoric al competiției, la conferinţa de presă au participat Kovacs Eugen – primarul municipiului Carei, Nagy Istvan – primarul comunei Curtuişeni (judeţul Bihor), Radu Bud – director sportiv, respectiv Csato Attila – director organizatoric (Ungaria).

Organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi în parteneriat cu Federaţia Maghiară de Automobilism Sportiv, evenimentul automobilistic Baja Satu Mare 2022 se va desfăşura în perioada 10-12 iunie și va avea punctul central în municipiul Carei.

Parcul service, parcul închis, secretariatul şi startul festiv vor fi organizate în municipiul Carei, în dimineaţa zilei de 10 iunie. De asemenea, în centrul municipiului Carei se va derula în seara zilei de 10 iunie un Rally Show. Tot la Carei va fi organizată şi festivitatea de premiere. 

Probele speciale se vor derula pe un traseu de macadam, respectiv pe drumuri forestiere aflate pe raza UAT Crucişor, Valea Vinului şi Homoroade (10 iunie) şi pe drumurile deschise circulaţiei publice de pe raza localităţilor Resighea, Sanislău, Scărişoara Nouă din judeţul Satu Mare, respectiv Valea lui Mihai şi Curtuişeni din judeţul Bihor, în buclă, în data de 11 iunie.

baja satu mare 2022 carei smnews 1

Până în prezent s-au înscris 15 echipaje, dar se preconizează ca la start să fie prezente 60 de echipaje, dintre care 40 auto și 20 moto/quad. Județul Satu Mare va fi reprezentat de două echipaje: Mircea Șipoș alături de Andi Iordan și Ioana Ardelean cu Magda Șipoș. Ambele echipaje vor concura la clasa profi. 

Organizatorii aduc mulțumiri inspectoratelor de jandarmi ale județelor Satu Mare și Bihor, respectiv grupării mobile de jandarmi Cluj, inspectoratelor de poliție ale județelor Satu Mare și Bihor și inspectoratelor pentru situații de urgentă ale județelor  Satu Mare si Bihor pentru sprijinul acordat. Peste 70 de jandarmi care vor securiza traseul, 5 echipaje ale poliției naționale, 6 echipaje ISU din care 2 EPA SMURD. 

Evenimentul este organizat de Asociaţia Clubul Sportiv NSM Motosport, partenerii principali fiind Primăria Carei şi Primăria Curtuiuşeni (Bihor). Municipiul Carei a primit cu brațele deschise organizarea cursei si sprijină inițiativa deoarece asta le asigura un loc pe harta sportului automobilistic din România și Ungaria.

 

Program Baja Satu Mare 2022:

Luni, 4 iunie: Publicarea concurenților înscriși;

Joi, 9 iunie - ora 10:00: Deschiderea Secretariatului (Castelul Karoly);

Vineri, 10 iunie - ora 10:00: Starul festiv (Carei, str. 1 Decembrie, în fața hotelului L’Art);

Vineri, 10 iunie - ora 12:00 - 17:00: Ziua 1 - PS Prolog, PS1, PS2

- Start Prolog: Sâi;

- Sosire Prolog: Chilia;

- Start PS1/2: Poiana Codrului;

- Sosire PS1/2: Chilia;

Vineri, 10 iunie - ora 19:00: Proba Super Specială - Rally Show (Carei, Hotel L’Art - Calea Armatei Române - b-dul 25 Octombrie);

Sâmbătă, 11 iunie - 09:00 - 18:00: Ziua 2 - PS 3, PS 4, PS 5 și PS 6;

- Start: Curtuișeni (Bihor);

- Sosire: Curtuișeni (Bihor);

Sâmbătă, 11 iunie - ora 20:00 Publicarea clasamentelor finale (Castelul Karoly);

Sâmbătă, 11 iunie - ora 20:30 Festivitatea de premiere (Castelul Karoly);

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii