Imprimă această pagină
Liga 2 | Olimpia, egal acasă cu Academica Clinceni Foto: Valentin Păduraru

Liga 2 | Olimpia, egal acasă cu Academica Clinceni

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
FC Olimpia 2010 Satu Mare a remizat sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-1, în compania echipei Academica Clinceni.
Meciul de pe Stadionul ”Olimpia Daniel Prodan” s-a disputat în fața a aproximativ 600 de spectatori și a contat pentru etapa a II-a, din Liga a II-a.
Prima repriză a început cu o dominare teritorială a jucătorilor sătmăreni, Romario Rus trimițând primul șut pe spațiul porții (min. 10), însă portarul Niga a reuşit să respingă. Oaspeții au avut și ei o ocazie de gol în minutul 15, Valentin Mihai șutând din interiorul careului, poziţie centrală, puțin peste poarta lui Muntean.
În minutul 25, Olivier Lusamba preia perfect între trei adversari, în căciula careului de 16 metri, îl întoarce pe fostul jucător al Olimpiei Mihai Tătaru, pătrunde în interiorul careului de unde șutează puternic cu piciorul stâng, fără nicio șansă pentru portarul Niga, 1-0.
După marcarea golului, jocul s-a liniștit, Erik Lincar a fost nevoit să facă o înlocuire cu zece minute înainte de pauză după ce Valentin Mihai a acuzat probleme medicale şi a fost înlocuit de Mihai Ion, iar până la pauză nu am mai consemnat nicio ocazie importantă de poartă.

În repriza secundă, oaspeții au ieşit mai mult la joc, şi-au creat ceva mai multe ocazii de poartă, cea mai mare fiind ratată de Mihai Ion (min. 80), lovitura de cap a acestuia fiind respinsă de sub transversală de portarul Muntean. Golul egalizator a venit cu cinci minute înainte de final când căpitanul oaspeților, C-tin Constantinescu a speculat plasamentul greșit al căpitanului Olimpiei, Cristi Munteanu, și l-a lobat frumos pe portarul Muntean de la marginea careului de 16 m, 1-1.
În ultimele minute ale jocului ambele echipe au fost aproape de golul victoriei, primul fiind Florin Mureșan care a trimis cu capul direct în brațele lui Niga, după un corner executat foarte bine de Brata, iar la următorul atac al oaspeților lovitura de cap a lui Barbu a trecut pe lângă poarta sătmăreană. 
S-a terminat 1-1, iar pe sătmăreni îi așteaptă o deplasare dificilă la Mioveni, după care în etapa a IV-a, intermediară, vor primi vizita celor de la AFC Hermannstadt, iar sâmbătă, 26 august, vor juca în deplasare la CS Balotești.

FC Olimpia 2010 Satu Mare 1 - 1 Academica Clinceni (1-0)
Spectatori: aproximativ 600;
Marcatori: Lusamba (min. 25) / Constantinescu (min. 85);
Stadion: ”Olimpia Daniel Prodan”
Arbitru: Mircea Ardelean (Arad)
Asistenți: Nicolaei Chițoiu (Timișoara) și Călin Cimponeriu (Lugoj);
Arbitru de rezervă: Alexandru Gornic (Arad);
Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj) și Radu Bâtea (Oradea);

FC Olimpia 2010 Satu Mare: Florin Muntean - Ciprian Brata, Romario Rus, Denis Cubas, Ciprian Duruş, Florin Mureşan, Bogdan Miholca, Ben Khalifa, Cristian Munteanu (cpt.), Olivier Lusamba, Florin Achim;
Rezerve: Bogdan Dascălu - Vasile Pop, Cosmin Bura, Angelo Cocian, Robert Villand, Sergiu Jurj, Tamas Szasz;
Antrenor: Tibor Selymes;
FC Academica Clinceni: Toma Niga - Nwabueze Samson, Bogdan Matei, Cristian Pulhac, Ionuț Tătaru, Alexandru Lazăr, Bogdan Barbu, Valentin Mihai, C-tin Constantinescu (cpt.), Alexandru Văduva, Ciprian Gliga;
Rezerve: Gabriel Ureche - Costin Gheorghe, Cătălin Găină, Mihai Ion, Mihai Şandru, Cristian Balgiu, Bogdan Ilie;
Antrenor: Erik Lincar;

Declarații după meci:
Tibor Selymes: ”Păcat că am pierdut două puncte azi, cu trei puncte eram mai liniștiți”
  • ”Eu cred că am început meciul foarte bine, am avut 35-40 de minute bune în care am marcat, ne-am creat ocazii, iar adversarii și-au creat ocazii decât unde am greșit noi. În a doua repriză, când am făcut schimările, cei doi juniori careu au intrat nu au făcut efortul pe care l-au făcut cei din prima repriză și din păcate jocul nostru ușor, ușor a scăzut (...) Suntem o echipă tânără, oscilații avem tot timpul, am avut și în pregătiri, am avut și acum... Anul acesta e de a crește și a construi o echipă, iar când construiești nu poți tot timpul să câștigi meci de meci. Trebuie să ne obișnuim să continuăm să dăm randament, nu doar 30 de minute sau o repriză, trebuie să creștem la 60 și apoi să dăm tot meciul. Am spus de la început, trebuie răbdare...”, a declarat antrenorul Olimpiei, Tibi Selymes.
Despre faza golului marcat de oaspeți, Selymes a spus că a fost o greșeală a fundașilor:
  • ”A fost o minge deschisă, noi trebuia să luăm adâncime, însă din păcate și oamenii cu experiență mai greșesc... Au greșit și Cristi Munteanu și Brata, păcat pentru efortul pe care l-au depus jucătorii astăzi”, a spus Selymes.
Pe sătmăreni îi așteaptă o deplasare dificilă săptămâna viitoare, la Mioveni, după care în etapa a IV-a, intermediară, vor primi vizita celor de la AFC Hermannstadt, iar sâmbătă, 26 august, vor juca în deplasare la CS Balotești.
  • ”Cred că o să călătorim câteva mii de kilometri... Mergem la Mioveni, venim acasă pentru meciul cu AFC Hermannstadt și apoi plecăm la București să jucăm cu CS Baloteşti... e de muncă. Vrem să facem să fie cât mai bine pentru jucători, să se recupereze cât mai repede”, a încheiat Tibor Selymes.
Erik Lincar: ”E un egal care mulțumește mai mult Olimpia”
  • ”Puteam mai mult dacă nu am avea obișnuința să începem de la 0-1. Și în meciul din etapa trecută cu cei de la Călărași a fost tot 1-0 la pauză, astăzi la fel... Sunt puțin supărat pe jucătorii mei pentru că începem foarte, foarte prost meciurile, sunt temători, fricoși... Le-am zis că trebuie să avem mai mult entuziasm, suntem o echipă cu jucători cât de cât tineri, trebuie să punem mai multă presiune pe adversari de la început, nu să așteptăm să primim gol și după aia să ne chinuim să egalăm și să câștigăm”.
  • ”În prima repriză raportul ocaziilor a fost în favoarea noastră, două ocazii pentru Olimpia și un gol, noi am avut vreo patru ocazii și tot nu am reușit să marcăm, iar repriza secundă ne-a aparținut în totalitate, Olimpia a încercat să se apere și să finalizeze pe contraatac”.
  • E un egal care mulțumește mai mult Olimpia, pe mine egalurile nu mă mulțumesc nici acasă, nici în deplasare. Echipa mea trebuie să se obișnuiască să câștige. Nu avem nici un fel de presiune, nu trebuie să promovăm, însă trebuie să jucăm fotbal și să o facem cât mai bine”.
  • ”Sunt dezamăgit de felul în care intră unii jucători în teren, deoarece orice antrenor care trimite un jucător proaspăt de pe bancă așteaptă ca acesta să aducă un plus, altfel de ce să mai facem schimbări...”
Rezultate Liga 2, etapa a II-a:
Vineri, 11 august:
Ştiinţa Miroslava 4 - 4 Dacia Unirea Brăila
Sâmbătă, 12 august:
Sportul Snagov 1 - 0 CS Baloteşti
CS Afumaţi 0 - 1 AFC Hermannstadt
Dunărea Călăraşi 1 - 1 CS Mioveni
FC Olimpia 2010 Satu Mare 1 - 1 Academica Clinceni
UTA Arad 0 - 0 Metaloglobus Bucureşti
Pandurii Târgu Jiu 3 - 3 Chindia Târgovişte
Foresta Suceava 0 - 6 ASA Târgu Mureş
Luceafărul Oradea 1 - 2 Ripensia Timişoara
ASU Politehnica Timişoara 2 - 1 FC Argeş

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii