Imprimă această pagină
Dakar 2018 | Emanuel Gyenes, locul 38 în etapa a cincea Foto: Facebook/Emanuel Gyenes - Mani

Dakar 2018 | Emanuel Gyenes, locul 38 în etapa a cincea

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Etapa a V-a de la #Dakar2018 s-a desfășurat miercuri (10 ianuarie) între localitățile San Juan de Marcona și Arequipa pe o distanță de 774 km cu o probă specială de 266 km.
Mani a luat startul din San Juan de Marcona la ora locală 06:36 (ora României 13:36) și, spre deosebire de primele patru etape, astăzi motocicliștii au avut alt traseu față de clasa Auto. Aceasta a fost ultima etapă desfășurată integral în Peru, mâine concurenții vor ajunge în Bolivia.
  • ”Am terminat și a cincea zi. Azi nu am avut cea mai bună zi, am avut o căzătură mai mare și am pierdut mai mult timp până am reușit să pornesc din nou, iar până la final mi s-a tot mișcat roadbook-ul... Astăzi am stat 13 ore pe motocicletă, iar mâine, la finalul etapei a VI-a, sper să ajungem cu bine în La Paz”, a spus Mani Gyenes la finalul zilei cinci de la Dakar.
La finalul zilei 5, riderul de la Autonet Motorcycle Team a terminat pe locul 38, cu timpul de patru ore, 13 minute și 58 secunde, iar în clasamentul general provizoriu a urcat pe locul 28 (16 ore, 51 minute și 33 secunde), la 2 ore, 13 minute și 53 secunde în spatele liderului Adrien Van Beveren (Franța).
Câștigătorul de azi la moto a fost spaniolul Joan Barreda (3 ore 19' 42''), pe doi a sosit Matthias Walkner (3 ore 30' 08''), iar al treilea a ajuns argentinianul Kevin Benavides (3 ore 32' 02'').
După abandonul neașteptat de ieri al câștigătorului de anul trecut de la Dakar, Sam Sunderland (KTM), care părăsit actuala ediție a raliului după un accident în ultima parte a etapei 4 din deșertul peruan, fiind evacuat de urgență în tabără din cauza rănilor lombare, astăzi, la clasa AUTO, francezul Sebastien Loeb (Peugeot), de nouă ori campion mondial în raliurile WRC, a fost nevoit să abandoneze după ce copilotul său Daniel Elena s-a accidentat în debutul cursei.
Joi, în etapa a VI-a, Mani Gyenes va porni din Arequipa (Peru) și după 758 km, dintre care 313 de probă specială, va ajunge în La Paz (Bolivia), iar vineri va avea parte de o binemeritată zi de odihnă.
Sursa: Sportul Sătmărean


Media

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii