România a învins Rusia în etapa a III- a din Rugby Europe Championship Foto: Sportul Sătmărean

România a învins Rusia în etapa a III- a din Rugby Europe Championship

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe stadionul Cluj Arena, în cadrul etapei a III-a din cadrul Rugby Europe International Championship, Stejarii s-au impus cu 25-15 în fața reprezentativei Rusiei, după o partidă în care urșii au dat o replică pe masură echipei noastre, acest succes menținându-ne în cursa calificării la Cupa Mondială din 2019.

Partida a inceput cu un joc pe contre pentru ca prima ocazie de a marca sa-i apartina lui Ionut Dumitru dupa un balon pe care defensiva Rusiei nu a stiut sa-l gestioneze. Deschiderea scorului avea sa vina putin mai tarziu cand sub presiunea inaintarii noastre dupa o gramada la cinci metri de terenul de tinta al oaspetilor arbitrul a dictat eseu de penalizare.
Rusia nu a dezarmat si a preluat initiativa jucand curajos pe treisferturi, aripa Mikhail Babaev fiind o amenintare continua pentru apararea noastra. Stejarii au revenit si un balon de urmarire trimis de Valentin Calafetenu a fost recuperat de Vlad Nistor care a dat emotii ursilor. Chair si in aceste conditii, Rusia a redus diferenta prin eseul lui Dmitry Gerasimov dupa un mol de margine.
Rezultatul pauzei a fost stabilit dupa doua lovituri de pedeapsa, mai intai Yuri Kushnarev aducandu-i pentru prima data pe rusi in avantaj dintr-o lovitura de pedeapsa, iar apoi Valentrin Calafetenu sa izbutesca concretizarea unei tentive de tinta. Dupa 40 de minute Romania se afla in avantaj cu rezultatul de 10-8.

Dupa reluare, initiativa a apartinut Stejarilor care si-au masat adeversarul in propria jumatate de teren si o actiune puratata la mana a fost finalizata cu eseu de Stephen Shennan. Pe fondul atacurilor echipei noastre Ramil Gysin a reusit o interceptie, cursa solitara a acestuia ducand la o incercare a carui transformare a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.
Ultimele minute ale partidei au apartinut insa Stejarilor si mai intai Paula Kinikinilau a gasit drumul catre terenul de tinta advers dupa o faza construita frumos de echipa noastra pe treisferturi, apoi Eugen Capatana, in urma unui mol de margine concretizand efortul colectiv al inaintarii noastre.
Stejarii au obtinut o victorie importanta care ne mentine in cursa calificarii la Cupa Mondiala din 2019, urmatorul adversar al echipei noastre fiind Belgia.

  • ”Este o victorie importantă, încă un pas făcut în calificarea spre Cupa Mondiala din Japonia. Sunt nemulțumit pentru că am avut multe opțiuni de joc și puteam să jucăm mult mai bine. Este inacceptabil să stai atât de mult în terenul de 22, să controlezi jocul și să nu marchezi, să nu pui puncte pe tabelă. Cel mai important lucru până la urmă în rugby este să câștigi și cred că noi am câștigat convingător, m-am uitat la statistici și am avut posesia probabil cu 50% mai mult decât adversarii noștri. Este o victorie importantă care vine după eșecul cu Spania, moralul echipei fiind încă afectat. Mai sunt meciuri de jucat în competiție, Spania trebuie să câștige ambele partide pe care le are de disputat pentru a se califica direct, însă sportul este destul de ciudat, totul este posibil, se pot întâmpla multe. Indiferent de rezultatele acestei competiții, noi suntem pregătiți pentru calea mai lungă de calificare, de acel baraj cu Portugalia în aprilie și dubla manșă cu Samoa, în iunie. Important este ca încet, încet jucătorii să iși recapete încrederea în ei și să fim concentrați pe fiecare pas pe care îl avem de parcurs”, a declarat după meci Lynn Howells.

În celelalte două partide din competitie, Georgia a învins Spania cu 23-10, în timp ce Germania a trecut de Belgia cu 69-15.

În următoarea etapa a Rugby Europe Championship, România va întâlni pe 10 martie, ora 13:00, la Buzău, Belgia.

Rugby Europe Championship |Etapa 3 | România 25 - 15 Rusia (10-8)

Stadion: Cluj Arena;
Arbitri: Alexandre Ruiz-Luc Ramos, Pierre-Baptiste Nuchy (Franța);
Marcatori: Eseu de penalizare, Shennan-e,Kinikinilau-e,Căpățână-e, Calafetenu-lp / Gerasimov-e, Gysin-e, tr,Kushnarev-lp;

România: 1. Mihaita Lazar (Castres), 2. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Tarus (Sale Sharks), 4. Johan Van Heerden (CSM Bucuresti), 5. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 6. Vlad Nistor (Albi), 7. Andrei Gorcioaia (Massy), 8. Stelian Burcea (CSM Bucuresti), 9. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 10. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 11. Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti), 12. Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare), 13. Paula Kinikinilau (CSM Bucuresti), 14. Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens), 15. Catalin Fercu (Timisoara Saracens);
Rezerve: 16. Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 17. Ionel Badiu (Timisoara Saracens), 18. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 19. Marius Antonescu (Colomiers), 20. Kuselo Moyake (Steaua Bucuresti), 21. Florin Surugiu (Steaua Bucuresti), 22. Stephen Shennan (Timisoara Saracens), 23. Florin Vlaicu (Steaua Bucuresti);

Rusia: 1. Sergey Sekisov (VVA Moscova), 2. Valery Tsnobiladze (Krasny Yar), 3. Innokentiy Zykov (Yenisey), 4. Andrey Garbuzov (Krasny Yar), 5. Evgeny Elgin (Yenisey), 6. Viktor Gresev (Krasny Yar), 7. Tagir Gadzhiev (Kuban), 8. Dmitry Krotov (Yenisey), 9. Vasily Dorofeev (Krasny Yar), 10. Yuri Kushnarev (Yenisey), 11. Evgeny Nepeyvoda (Kuban), 12. Dmitry Gerasimov (Yenisey), 13. Sergey Trishin (VVA Moscova), 14. Mikhail Babaev (VVA Moscova), 15. Ramil Gysin (Yenisey);
Rezerve: 16. Nazir Gasanov (Kuban), 17. Andrey Polivalov (Yenisey), 18. Magomed Davudov (Kuban), 19. Bogdan Fedotko (Krasny Yar), 20. Anton Rudoy (Yenisey), 21. Alexey Shcherban (Yenisey), 22. Alexey Mikhaltsov (Yenisey), 23. Alexander Budychenko (Yenisey);

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii