Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Consilierii locali au majorat bursele elevilor sătmăreni cu 20 de lei.

Eleva sătmăreancă Ioana Roman a fost invitată să reprezinte România la Global Young Leaders Conference 2019, care se va desfășura în perioada 1-10 iulie 2019, în Washington DC, respectiv New York City.

Concursul Interjudețean de Matematică pentru clasele IV-VIII „Olimpiada Satelor din Transilvania" s-a desfășurat în perioada 12-14 aprilie 2019, la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” Bobota județul Sălaj.

Eleva Andreea Varga (Andy), cea care şi-a exprimat nemulţumirile vizavi de sistemul de învăţământ, i-a adresat o serie de întrebări ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, aflată în această seară la Satu Mare unde a prezentat viziunea națională ”Educația unește!”.

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, s-a aflat în această seară la Satu Mare, ocazie cu care a prezentat viziunea națională ”Educația unește!”.

O nouă delegație a Colegiului Național Mihai Eminescu a participat la Bușteni, în perioada 5-7 aprilie, la Sesiunea Regională de Selecție Transilvania 2019 a Parlamentului European al Tinerilor/ European Youth Parliament (EYP). 

Pentru a doua ediție a Concursului internațional de pictură „ARTA – pasiunea mea” au fost trimise 26 de tablouri, lucrări ale cursanților școlilor de arte din Baia Mare, Zalău, Oradea, Târgu Mureș, Alba Iulia, Reșița, Botoșani, Brăila, Satu Mare și din Teglas – Ungaria.

Elevii Școlii Gimnaziale "Grigore Moisil" au vizitat azi Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare, în cadrul programului ”Școala Altfel”.

APM Satu Mare demarează campania de colectare a deșeurilor electrice și electronice.

Peste 270 de elevi din șapte județe din țară participă, în perioada 5 – 6 aprilie, la cea de-a 33-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică și Informatică Grigore Moisil, organizat, anul acesta, în Maramureș.

La Palatul Copiilor din Satu Mare a avut loc, în această săptămână, festivalul județean ”Copiii dau viață păpușilor”, în cadrul căruia cei mici au interpretat roluri de poveste.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la Jurnalul de Seară că a citit mesajul scris de eleva care, la simulare, a redat, pe şase pagini, nemulţumirile sale legate de sistemul de învăţământ românesc.

În ultimii nouă ani, Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare a demonstrat o formidabilă implicare în proiectul European Youth Parliament datorită spiritului civic de care elevii colegiului dau dovadă.

Într-o atmosferă caldă și prietenoasă, de primăvară, jandarmii sătmăreni au schimbat registrul activităților curente și au adus un zâmbet pe chipurile elevilor clasei a VI – a B de la Şcoala Gimnazială Grigore Moisil din Satu Mare.

A doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor – tip de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 începe marţi, 2 aprilie 2019, şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi/nu au participat în prima etapă.

Klaus Iohannis a promulgat luni o lege pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, care prevede că învăţământul general obligatoriu este extins treptat la 15 clase. Măsura ar urma să fie aplicată treptat până în anul 2030.

Prin generozitatea celor de la Alu Menziken, 39 de elevi sătmăreni din clasele primare au avut azi ocazia să viziteze fabrica de la Medieșu Aurit, cea mai modernă fabrică de extrudare de aluminiu și topitorie din județ.

ISJ Satu Mare a transmis rezultatele obținute de liceeni la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale.

Joi, 21 martie 2019, s-a desfășurat simularea probei la alegere a profilului și specializării, din cadrul examenului de bacalaureat național, organizată numai pentru elevii clasei a XII-a.

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii